Islam. Underkastelse, for barn, kvinner og lærere. Illustrasjonsbilde. Pixabay/chidioc

Over hele Europa definerer islam i økende grad hva som er tillatt av ytringer. Nylig ble en nederlandsk lærer suspendert for å fortelle fakta om Muhammed.

annonse

Læreren jobbet på en tekniske skolen i Hoofddorp. Det har visstnok oppstått en konflikt med noe muslimske foreldre ved skolen. Slik det fremstilles, har læreren påpekt at Muhammed var gift med en seks år gammel jente (Aisha) og fullbyrdet ekteskapet (hadde samleie) med henne når hun var ni år. Ifølge nederlandsk lov er altså Muhammed pedofil.

annonse
annonse

Det er ikke lenge siden en kvinne fikk en lignende sak avgjort i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Domstolen viste i dommen at de prioriterte sharia før europeisk lov, som Kristian Kahrs skrev på Resett.

Læreren nekter for å ha sagt noe slikt. Men poenget er vel at hvis han hadde sagt det, så kunne han henvise til flere av de mest anerkjente muslimske skriftlærde som for eksempel Bukhari, som jo sier akkurat det samme.

Les også: Jorda går rundt sola – og Muhammed var pedofil

Muslimske elever reagerte

Flere muslimske elever ble selvsagt veldig fornærmet og krenket. De klaget til skolens ledelse som umiddelbart suspenderte læreren. Dette skjedde i januar i år. Men først nå har saken fått stor oppmerksomhet i både nederlandsk media og politikk.

Dunamare Onderwijsgroep, som er ansvarlig myndighet for nevnte skole, uttaler ifølge NLTimes:

– Av hensyn til elevene, den ansatte og skolen, så har vi bestemt oss for en time-out mens vi etterforsker hva som egentlig har skjedd, og hvordan vi skal reagere.

De sier videre at tilliten mellom skolens ledelse og læreren er alvorlig skadet:

– Dette har ført til et forslag om uavhengig megling, for å diskutere hvordan man på kort tid best kan følge opp både skolen og læreren.

Rektor på skolen er lite villig til å uttale seg til journalister og lokale politikere, noe du kan se i videoen nedenfor. Der møter du også noen av de muslimske elevene ved skolen og får høre litt av hva de mener om saken.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.