annonse
annonse

Telenors nettverk kategoriserer Tommy Robinsons nettside som inneholdende skadelig programvare, og stopper brukere fra å komme til siden.

Etter tips fra publikum erfarer Resett at nettsiden til den islamkritiske britiske aktivisten Tommy Robinson blir klassifisert som inneholdende «virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare» av Telenors nettfilter Nettvern.

Torsdag kveld bemerker flere brukere av Telenors bredbånd at de ikke får tilgang til Tommy Robinsons nettside. De oppgir at det ikke er noe problem å komme til siden som vanlig, når de benytter seg av mobildata.

annonse

Når brukerne forsøker å klikke seg inn på siden, får de opp meldingen som vist i skjermdumpen nedenfor.

Les også: Telenor klager på gigantgebyr

Varsler i Gmail

annonse

Videre erfarer redaksjonen at flere får varsler på e-poster der Tommy Robinson og den aktuelle nettsiden er nevnt og linket i Gmail, når man er koblet til internett med Telenors bredbånd. 

Andre forteller at de samme e-postene havner i spam-filteret hos dem.

Resett forsøker å komme i kontakt med Telenor for å få en forklaring på saken.

Utløpt sertifikat

Webutvikleren Asbjørn forteller Resett at Telenor kan ha brukt et utløpt nettsidesertifikat som påskudd for å blokkere siden, eller at Telenor oppriktig tror at Robinson forsøker å svindle deres bredbåndsbrukere.

– En av to ting har skjedd. Enten har de brukt et utløpt sertifikat – det er flere sider som ikke har dem en gang – som unnskyldning, eller så mener Telenor at at han lyver og at innsamlingen er et svindelforsøk, sier Asbjørn.

Asbjørn konstaterer at det er noe annet enn tekniske problemstillinger som ligger bak blokkeringen.

– Uansett er det min objektive mening at dette ikke ville skjedd med en tilfeldig side i samme situasjon, så her er det motivert av noe annet enn teknisk hensyn, sier han.

annonse

Les også: Telenors tragiske dobbeltrolle

Statlig eierskap

Den norske staten har aksjemajoritet i Telenor, med en total eierandel på 59 prosent. 54 prosent eies gjennom Nærings- og handelsdepartementet, og 5 prosent eies gjennom Statens pensjonsfond – Innland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon