Illustrasjonsfoto: Pixabay/Alexas_Fotos
annonse
annonse

Vi har blitt vant med dommedagsprofetier fra vitenskapen og mediene nå. Temperaturen skal øke drastisk, havene skal stige, mat og vannmangel vil skape masse klimaflyktninger osv. Men det er ikke et nytt fenomen.

Lederen for New York kontoret til FNs miljøprogram UNEP, Noel Brown, sa følgende til AP news:

«Hele nasjoner kan bli visket bort fra overflaten av det stigende havet, som feks Maldivene. Flom ved kystlinjene og feilslåtte avlinger som følge av menneskeskapt global oppvarming, vil føre til millioner av klimaflyktninger og politisk kaos. Vi har kun ti år på oss til å gjøre noe med dette, før det kommer ut av menneskelig kontroll.»

annonse

UNEP estimerte at kun å beskytte øst-kysten til USA ville koste 100 milliarder dollar. Brown sa også at de mest konservative og forsiktige estimatene fra vitenskapsfolk, viste at temperaturen ville stige et sted mellom 1-7 grader i løpet av de neste 30 årene.

Dette sa Noel Brown og FN til AP i 1989.

Så var det Pentagon sin tur. I en hemmelig rapport som The Observer hadde fått tak i, og som The Guardian fulgte opp, uttrykker USAs forsvarstopper at utviklingen over de neste 20 år kan få katastrofale følger på grunn av klimaforandringer og kriger.

annonse

«Store europeiske byer vil være under vann på grunn av stigende hav, England vil få samme klima som Sibir, atomkriger, megatørke, hungersnød og verdensomfattende opptøyer», ble det advart mot at ville skje. Dette var altså Pentagons visjon for de neste 20 årene.

Og det var i 2004.

Selvsagt var det både i 1989 og i 2004 behov for øyeblikkelig å gjøre noe for å stoppe menneskeskapt klimaforandring. Hvordan man skulle gjøre det? Ved å øke skatter og avgifter, samt tvinge bedrifter og privatpersoner til å kjøpe dyre produkter som var «klimavennlige» selvfølgelig.

I Store norske leksikon kan vi lese at «Årsakene til klimaendringene er i vår tid delvis naturlige og delvis menneskeskapte.» Vi ser at foruten solen som er den naturlige klimaforandreren, så har menneskene hatt en påvirkning etter at de første sivilisasjonene etablerte jordbruk. Det er vel ingen grunn til å betvile dette. Spørsmålet er vel heller hvor mye innflytelse menneskene har på klimaet.

Les også: 99,99% sikkert at global oppvarming er menneskeskapt, hevder abc nyheter. Virkelig?

Siden 1800 tallet har temperaturen steget med ca 1 grad. Det er vel innenfor det som kan tillegges naturlige svigninger. Maldivene er der fortsatt. Ja faktisk er det målinger som viser at havnivået har sunket der. Kriger, hungersnød og opptøyer vil det alltid være rundt om i verden – for ikke å snakke om politisk kaos. Men det har ingenting med klima å gjøre, men derimot udugelige, korrupte og uærlige politikere.

Når musa pisset i havet, så kunne ingen bestride at havet steg. Det har neppe særlig innvirkning på havet, men det har stor innvirkning på befolkningen når vitenskapsfolk og media lyver om global oppvarming.

La den stakkars musa få pisse i fred og med god samvittighet!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon