Julius Malema. Foto: Scanpix
annonse
I Sør-Afrika er det parlamentsvalg 8. mai. Medlemmer av det venstreekstreme partiet Economic Freedom Fighters (EFF) truer nå en kjent hvit journalist på livet.
annonse

Den amerikanske baserte organisasjonen Committee to Protect Journalists uttrykker i en pressemelding alvorlig bekymring for trusler og trakassering mot den sørafrikanske journalisten Karima Brown.

Truslene kommer angivelig fra medlemmer av venstrepartiet Economic Freedom Fighters (EFF) – etter at hennes telefonnummer var publisert på Twitter av partiets leder Julius Malema til hans 2,3 millioner tilhengere.

En rekke angrep

annonse

I timene etter at Malema publiserte journalistens personlige kontaktinformasjon på Twitter mottok Brown en rekke angrep på sosiale medier. Mange truet med voldtekt og drap. I noen meldinger ble det skrevet at hun skulle flåes og få huden revet av inntil kjøttet.

Kollegaer som forsvarte hennes ble også utsatt for en strøm av online trakasseringer. Mange av meldingene syntes å komme fra kontoer som uttrykkelig støtter til Economic Freedom Fighters ifølge den internasjonale journalistorganisasjonen.

Tredje største parti

annonse

Economic Freedom Fighters er det tredje største politiske partiet i det sørafrikanske parlamentet med 35 prosent av stemmene under det forrige parlamentsvalget i 2014. I 2011 vakte Malema oppsikt ved å synge sangen «Dubula iBunu», som betyr «Skyt boeren».

Under et møte i august i fjor kritisert han Donald Trump som hadde kritisert de mange drapene på hvite farmere i Sør-Afrika de siste årene.

Ifølge Wikipedia sa Malema at det pågår et folkemord på svarte i USA. «De dreper svarte mennesker i USA. Svarte mennesker blir til og med drept i Sør-Afrika,» sa han og la til at det finnes en gruppe hvite høyreekstremister som blir utdannet av jøder i Pretoria til å være snikskytter.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon