Julius Malema. Foto: Scanpix
annonse
I Sør-Afrika er det parlamentsvalg 8. mai. Medlemmer av det venstreekstreme partiet Economic Freedom Fighters (EFF) truer nå en kjent hvit journalist på livet.

Den amerikanske baserte organisasjonen Committee to Protect Journalists uttrykker i en pressemelding alvorlig bekymring for trusler og trakassering mot den sørafrikanske journalisten Karima Brown.

annonse

Truslene kommer angivelig fra medlemmer av venstrepartiet Economic Freedom Fighters (EFF) – etter at hennes telefonnummer var publisert på Twitter av partiets leder Julius Malema til hans 2,3 millioner tilhengere.

annonse

En rekke angrep

I timene etter at Malema publiserte journalistens personlige kontaktinformasjon på Twitter mottok Brown en rekke angrep på sosiale medier. Mange truet med voldtekt og drap. I noen meldinger ble det skrevet at hun skulle flåes og få huden revet av inntil kjøttet.

Kollegaer som forsvarte hennes ble også utsatt for en strøm av online trakasseringer. Mange av meldingene syntes å komme fra kontoer som uttrykkelig støtter til Economic Freedom Fighters ifølge den internasjonale journalistorganisasjonen.

annonse
annonse

Tredje største parti

Economic Freedom Fighters er det tredje største politiske partiet i det sørafrikanske parlamentet med 35 prosent av stemmene under det forrige parlamentsvalget i 2014. I 2011 vakte Malema oppsikt ved å synge sangen «Dubula iBunu», som betyr «Skyt boeren».

Under et møte i august i fjor kritisert han Donald Trump som hadde kritisert de mange drapene på hvite farmere i Sør-Afrika de siste årene.

Ifølge Wikipedia sa Malema at det pågår et folkemord på svarte i USA. «De dreper svarte mennesker i USA. Svarte mennesker blir til og med drept i Sør-Afrika,» sa han og la til at det finnes en gruppe hvite høyreekstremister som blir utdannet av jøder i Pretoria til å være snikskytter.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.