Samekniver laget av hjørnesteinsbedriften Strømeng i Karasjok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

London Interdisciplinary School (LIS) vil neste år tilby studenter kurs i å løse «komplekse problemer», som for eksempel knivstikking.

annonse

Peter Jones i The Spectator kommenterer kritisk at det er to evner man må inneha for å løse slike problemer: en imaginær kraft og en kritisk evne. Kan dette virkelig læres på et kurs?

annonse

Seneca
Det henvises til filosofen Seneca, som hevdet at alle slike egenskaper må komme innenfra, man kan ikke delegere ansvaret for moral og kunnskap.

Seneca brukte som eksempel Calvisius Sabinus, som var svært rik men ikke spesielt smart eller moralsk. Han lengtet etter å framstå som en intellektuell, og løsningen var å kjøpe seg smarte slaver. Hvis slavene hans kunne noe, så kunne han også, dette var tankegangen.

Etter hvert mistet Sabinus sine venner, som ble lei av de evige forsøkene på å få gjestene til å føle seg underlegne. Han ble av en irritert gjest bedt om å bruke pengene sine på bøker i stedet for slaver, slik at han kunne lære noe.

annonse
annonse

Les også: 90 prosent av all registrert kriminalitet i Storbritannia ender uten siktelse

Forståelse hjelper ikke
Poenget med sammenligningen er klart uttrykt: Vi skal liksom forstå alt. Men å forstå noe, forhindrer ingenting. Spørsmålet vi må stille oss er selvsagt: Hva kan vi gjøre med dette problemet?

I London er det tydeligvis noen som tror at et universitetskurs er løsningen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.