Marie Simonsen mener det er problematisk at eldre hvite menn er favoritter til å bli president i 2020. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Nå er ikke engang sosialist Bernie Sanders en verdig presidentkandidat ifølge Dagbladets Marie Simonsen. 

Presidentvalget i 2020 er allerede i gang i USA. Demokratene skal utfordre Donald Trump om å ta tilbake makta i det hvite hus.

Sosialist Bernie Sanders (77), som var nær ved å bli presidentkandidat i 2016, er en av de som stiller. Det gjør også mest sannsynlig Joe Biden (76).

annonse

Begge er naturlige favoritter siden de har mange tilhengere. Men siden de er begge eldre hvite menn over 70 surmuler Dagbladets Marie Simonsen.

– Et rekordstort antall kvinner og minoriteter har meldt seg på i presidentvalget 2020 for demokratene. Gjett hvem som er favoritter? To hvite menn over 70. Og så lurer de på hvorfor Trump ble president i USA, skriver hun på Twitter.

Les også: Marie Simonsen foreslår Helge Lurås som vinner av Fritt Ords pris for 2019

annonse

Hun får støtte av journalist-kollega Fredrik Græsvik i TV 2, som også mener det er på tide med en kvinne. Græsvik nevner Kamela Harris som en god kandidat.

– Det er på overtid med en kvinne. Akkurat nå har jeg tro på at Harris vil klare det og ta med seg Beto på laget, skriver han.

– Enig, det laget hadde vært sterkt. Jeg skjønner ikke at Sanders måles så høyt. Men amerikanere elsker åpenbart gamle hvite menn, svarer Simonsen.

 

Klåfingra narsissist vs kunnskapsrike Hillary

Marie Simonsen var stor tilhenger av Hillary Clinton under presidentvalget i 2016 og skrev mange kommentarer der hun angrep Donald Trump.

annonse

– Trump er en kunnskapsløs og klåfingra narsissist på ytterste hvite høyrefløy; Clinton er en erfaren, kunnskapsrik og moderat politiker som har bred støtte hos minoriteter, skrev hun i en kommentar på nettstedet Dagbladet for tre år siden.

Dessverre for Simonsen tapte Clinton valget til nåværende president Donald Trump.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon