Trond Giske under fylkesårsmøte i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Knut Sandli sendte bekymringsmelding til Ap om den såkalte dansevideoen. Nå trekker han seg fra sine tillitsverv.

annonse

Videoen skapte masse bråk, og VG har måttet innrømme at de har håndtert saken dårlig. Nå skriver Sandli, som ble beskyldt for utpressing i forbindelse med saken, i et innlegg på Facebook at han trekker seg fra alle verv i Fagforbundet.

annonse

Bakgrunnen er mediestyret

– Jeg ønsker at fagforeningen får ro til å arbeide med saker overfor medlemmene, og ser at min tilstedeværelse kan være til hinder for dette.

Samtidig innrømmer han at han var advart om at han kunne bli suspendert hvis han ikke trakk seg frivillig. Han skriver:

annonse
annonse

–Jeg er urolig for hvordan varslere skal ha tillit til at de kan varsle om uakseptable forhold i framtida på en trygg og ivaretakende måte.

Sandli mener Fagforbundets reaksjon vil gi et signal om at slik atferd har aksept i forbundet, og at å varsle om dette vil medføre sanksjoner, noe han er kritisk til.

Les også: Anklagene mot Giske var et prakteksempel på hvor patetisk #MeToo-bevegelsen utviklet seg

Her er innlegget på Facebook:

Aksept

Han mener Fagforbundets reaksjon vil gi et signal om at slik atferd har aksept i forbundet, og at å varsle om dette vil medføre sanksjoner.

– En slik holdning i Norges største fagforbund, med en stor overvekt av kvinnelige medlemmer er skuffende. Jeg har forsøkt å holde Fagforbundets verdier høyt, og vise at seksuell trakassering ikke er akseptabelt. Jeg har mottatt massiv støtte, både fra tidligere varslere, og andre som er kritiske til Giskes opptreden.

I innlegget på Facebook er en av kommentarene:

– Det er jo underlig at den som gjør «varsler» om en mulig krenkelse blir hengt ut selv, mens journalistene som egentlig «skaper» hele saken går på fest hos den som tjener mest på bråket.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.