København, Danmark 20170812. Tilhørere forlater rettslokalet i København, der leder av gjengen Loyal To Familia, Shuaib Khan ble fremstilt for varetektsfenngsling. Foto: Jens Astrup / NTB scanpix
annonse

Den kriminelle gjengen Loyal To Familia (LTF) skaper frykt i København, og spesielt i bydelen Nørrebro.

annonse
annonse

Nå vurder en dansk domstol om gjengen skal oppløses med tvang.
Onsdag var første rettsdag i København Tingrett, og saken vil fortsette ut denne og neste uke, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

annonse

I retten onsdag skildret en politiassistent lederen for den kriminelle gjengen: «Han var toppen av hierarkiet. Han ble nesten tilbedt av de andre medlemmene. Det han sa var det eneste som betydde noe».

Les også: Danmark: Mange fengslet etter gjengvold

annonse
annonse

Utvist

Den 32 år gamle Shuaib Khan grunnla gjengen i 2013. I fjor intervenerte politiet med et midlertidig forbud mot LTF. I november utviste høyesterett Khan fra Danmark. Han skal for tiden oppholde seg i Spania, og det er ifølge den danske avisen derfor tvilsomt om han vil dukke opp i retten for å forklare seg.

I retten har det fremkommet at de uniformerte Your Local Familia-medlemmene regjerte Indre Nørrebro sterkt i 2017. De bar vester med teksten Support Your Local Familia, forkortet ned til SYLF, og var et stort problem for de næringsdrivende i bydelen, som både fryktet gjengen, mente at den synlige kriminelle gjengen skremte bort kunder og ødela økonomien.

«Min politimessige vurdering er at gruppen har en tendens og adferd som er territorielt rotfestet. De vil dominere stoffmarkedet», sa politiassistenten i retten.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.