Illustrasjonbilde. (Foto avMICHAEL BRADLEY / AFP)
Del

Mannen som er siktet for drap etter terrorangrepet mot moskeer på New Zealand, skal sitte i varetekt fram til 5. april.

annonse

Sikkerhetsoppbudet for anledningen var stort i domstolen i Christchurch. To væpnede vakter geleidet siktede til den stappfulle rettssalen, der blant andre rundt 50 journalister.

– Han er for øyeblikket siktet for kun ett tilfelle av drap, men flere siktelser vil nok komme, sa dommeren etter fengslingsmøtet.

Det bekreftes av New Zealand-politiet, som tvitrer at detaljer rundt de kommende siktelsene vil gjøres kjent så snart som mulig.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører
49 drept

Terrorangrepet fredag har så langt krevd 49 liv. Over 20 mennesker er alvorlig eller kritisk såret etter at gjerningsmannen gikk inn under fredagsbønnen i to moskeer og skjøt mot alle han så.

Sikkerhetsnivået på New Zealand er hevet, og det er stort politioppbud både i Christchurch og andre steder. Moskeer over hele landet har fått ekstra politibeskyttelse.

Les også: Christchurch-siktet besøkte Bulgaria

Myndighetene på New Zealand har ennå ikke bekreftet navnet til den hovedmistenkte utover at han er fra Australia. Men han omtales i de fleste medier som 28 år gamle Brenton Tarrant.

Verste noensinne

Gjerningsmannen beskrives som en høyreekstremist. Ifølge nyhetsbyrået AFP er angrepet det verste som noen gang er blitt rettet direkte mot muslimer i et vestlig land.

annonse

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at 28-åringen er den eneste som er siktet i saken, men at politiet jobber med å finne ut om de to andre som er pågrepet, har direkte tilknytning til angrepet eller ikke.

Les også: New Zealand, terror og politikeres reaksjon

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører