Nigel Farage. (Foto av FREDERICK FLORIN / AFP)
Del saken
 • 3
 •  
 •  

EU-parlamentets Brexit koordinator hevder at Brexit-forkjemper Nigel Farage egentlig ønsker å forlenge det britiske medlemskapet.

annonse

Annonse

Den tidligere lederen av United Kingdom Independent Party (UKIP), og en av hovedmennene i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU, Nigel Farage, innrømmer at det er vanskelig å få Storbritannia ut av EU innen fristen 29. mars. Nå hevder EU-parlamentets Brexit-koordinator at Nigel Farage egentlig ønsker å forlenge det britiske medlemskapet.

Les også: Parlamentet går inn for å utsette EU-utmeldingen

annonse

Annonse

Gikk til angrep

annonse

Annonse

Det var under et møte i EU-parlamentet i Strasbourg at den liberale tidligere statsministeren i Belgia, Guy Verhofstadt, gikk til et rasende angrep på Nigel Farage, melder den britiske avisen Daily Express.

Guy Verhofstadt hevdet at en forsinket utmeldelse av EU er akkurat det Nigel Farage ønsker seg, og begrunnet det med at den engelske EU-motstanderen dermed vil kunne stille til valg igjen som medlem av Europaparlamentet i slutten av mai, for en egen britisk Brexit-gruppe.

Les også: Farage vil stifte nytt parti for å sikre Brexit

Anklager Farage

annonse

Annonse

Motivet til Farage skal være at han dermed vil «fortsette å få en lønn som han kan overføre til sitt offshore-selskap». Nigel Farage svarte med å le Guy Verhofstadt opp i ansiktet, skriver avisen.

I sitt innlegg uttrykte Guy Verhofstadt frykt for at en forlengelse av det britiske medlemskapet, og dermed britisk deltakelse i EU-valget, vil føre til at EU-valget blir kapret av engelske Brexit-tilhengere og at dette spørsmålet blir dominerende i valgkampen.

«Vi vil bare snakke om det, og ikke om de virkelige problemene og de reelle reformene vi trenger i EU», sa han.


Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares
 • 3
 •  
 •  
annonse

Les også: