Nigel Farage. (Foto av FREDERICK FLORIN / AFP)
annonse

EU-parlamentets Brexit koordinator hevder at Brexit-forkjemper Nigel Farage egentlig ønsker å forlenge det britiske medlemskapet.

annonse
annonse

Den tidligere lederen av United Kingdom Independent Party (UKIP), og en av hovedmennene i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU, Nigel Farage, innrømmer at det er vanskelig å få Storbritannia ut av EU innen fristen 29. mars. Nå hevder EU-parlamentets Brexit-koordinator at Nigel Farage egentlig ønsker å forlenge det britiske medlemskapet.

annonse

Les også: Parlamentet går inn for å utsette EU-utmeldingen

Gikk til angrep

annonse
annonse

Det var under et møte i EU-parlamentet i Strasbourg at den liberale tidligere statsministeren i Belgia, Guy Verhofstadt, gikk til et rasende angrep på Nigel Farage, melder den britiske avisen Daily Express.

Guy Verhofstadt hevdet at en forsinket utmeldelse av EU er akkurat det Nigel Farage ønsker seg, og begrunnet det med at den engelske EU-motstanderen dermed vil kunne stille til valg igjen som medlem av Europaparlamentet i slutten av mai, for en egen britisk Brexit-gruppe.

Les også: Farage vil stifte nytt parti for å sikre Brexit

Anklager Farage

Motivet til Farage skal være at han dermed vil «fortsette å få en lønn som han kan overføre til sitt offshore-selskap». Nigel Farage svarte med å le Guy Verhofstadt opp i ansiktet, skriver avisen.

I sitt innlegg uttrykte Guy Verhofstadt frykt for at en forlengelse av det britiske medlemskapet, og dermed britisk deltakelse i EU-valget, vil føre til at EU-valget blir kapret av engelske Brexit-tilhengere og at dette spørsmålet blir dominerende i valgkampen.

«Vi vil bare snakke om det, og ikke om de virkelige problemene og de reelle reformene vi trenger i EU», sa han.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.