Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide gikk til angrep på USAs president Donald Trump under kristenstevnet Oslo symposium.

annonse

Knut Arild Hareide ble møtt med tilrop og buing fra salen, da han under sin tale til stevnet ba kristenfolket om å ta avstand fra Donald Trump. Det rapporterer Vårt Land.

– Jeg må advare kristne og andre mot å gi sin stemme til en populistisk statsleder som Trump, sa Hareide, og ble umiddelbart møtt med sinte reaksjoner, tilrop og buing fra tilskuerne.

Les også: Hareide: – Jeg angrer ikke

«Kristne verdier»

Videre hevdet den tidligere partilederen at kristne må ta avstand fa Trump, fordi han angivelig lyver, latterliggjør funksjonshemmede og snakker nedlatende om kvinner. Hareide mener kristne må markere «avstand fra dem som vil bygge murer – istedenfor å bygge broer.»

– Det forplikter å stå for de kristne verdiene. Da må vi stå opp for det som er rett. Og ikke falle for lett populistisk retorikk. Gjør vi ikke det – svikter vi de verdiene vi har lovet å være trofast mot.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.