Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Å sammenligne noen med Norges mest forhatte mann, Anders Behring Breivik, er den sleipeste fornærmelsen du kan utøve. Breivik er kryptonitt i det offentlige og sosiale rom.

annonse
annonse

Ingen vil bli assosiert med ham. Folk blir svekket langt inn i logikken bare navnet nevnes.

Dette vet NRK, derfor sender de Satirix på Resett. De lager en falsk profil, en nynorskmann, Jan A. Johansen, som siterer Breivik i kommentarfeltet.

Dette får de betalt for å gjøre på jobb. Og de har gjort det i flere måneder. Ta med planlegging og gjennomlesing av Breiviks lektyre, oversetting til nynorsk og nøye utvelging, samt overvåking av Resetts kommentarfelt. Hvor store ressurser har de ikke satt inn på dette? Manifestet til ABB var jo i antall ord en koloss lik Bibelen eller Ringenes Herre.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Satire er en måte å omgå høfligheten på. Man kan gå utrolig langt. Men hvis Satirix hadde villet teste Resett på alvor så hadde de forsøkt å publisere noe i manifestet som testet grensene for voldelige eller personsjikanerende ytringer, ikke bare kvasifilosofisk prat om kulturmarxister og forsiktig islam- og innvandrerkritikk.

Hadde de gått så langt, så hadde profilen til NRK-Johansen blitt blokkert. Derfor prøvde de kontramarxisme på Ivar Aasensk. NRK er jo tross alt programforpliktet til å ha en viss prosentandel på nynorsk. Jeg kan bare konkludere med at Resetts moderatorer ikke har tatt seg bryet med å lese oppgulpet til ABB.

Det finnes så mye annet, interessant å lese, selv om NRK betaler sine medarbeidere for å lese, oversette og videre publisere det. Jeg merker meg for øvrig at NRK-Johansen ikke er mye likt i kommentarfeltet.

Som regel er innleggene ignorert. Noen får fra 2 – 4 liker-trykk. Et innlegg får 13 liker-trykk. Det handler om å ikke tillate islamske bønnerop i det offentlige rom, samt at alle barn må delta på sportslige og sosiale aktiviteter. Samt at slør i offentlige institusjoner er kvinneundertrykkende. Litt klønete skrevet, men hvem er ikke enige i at alle barn må få muligheten til å delta på svømming og bursdagsselskaper? Og bønnerop og ansiktsslør hører ikke hjemme i det norske offentlige rommet. De som ikke er enige i det er mørkemenn. Her er jeg i så fall «litt» ABB, for jeg er enig. Men jeg skyter altså ingen. Selv ikke religiøse mørkemenn. Ikke engang inne i et dataspill.

Hvem i Norge kan sammenlignes med ABB? Alle hvis du dissekerer ham en bit av gangen. Ingen hvis du ser på hele ham. Det holder å stemme FrP, være frimurer, ha hatt barnevernet på døren, være oppvokst i en Ap-familie, være skilsmissebarn, bo på Oslo vest, like å game, eller være blond eller litt kvapsete.

Følger man Satrix’ logikk så er du i faresonen om du er litt norsk. Festrøyker? Du blir narkoman. Drink med kolleger etter jobb på fredager? Du blir alkoholiker. Gamer du? Du kommer til å trykke på «nuke-em-all-knappen» til Trump.

NRK har falt dypt. Det er bare historien og en håndfull anstendige journalister igjen der. Nå bruker de Norges mest forhatte mann som skjold mot sin egen intellektuelle utilstrekkelighet. Det er utrolig nedrig. Uttrykket «When the shits hits the fan» kan bli aktuelt. NRK spredte dritt ingen ville ha for å skitne til Resetts lesere. De bet ikke på, for Satirix klarte hverken å være morsomme eller å blottstille det norske folk.

Send klage til kringkastingsrådet. De er i prinsippet til for oss som betaler for å ha en riksdekkende kanal. Siden Resett nå er større enn Dagsavisen, gode gamle Arbeiderbladet, da er veien fra NRK til Carl I. Hagens ARK kanskje åpen for et fremtidig RRK? (Resetts RiksKringkasting)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.