Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

NRKs forsøk på å assosiere Breiviks ugjerninger med Resett og våre lesere, er det mest groteske tilfellet av manipulativ stigmatisering jeg har sett fra den kanten, og det sier ikke lite.

Ved å trekke ut de mest alminnelige utsagn som Breivik hadde hentet fra andre og limt inn i manifestet, skulle dette angivelig vise at Resett var som Breivik siden det ikke ble moderert vekk i kommentarfeltet når det ble postet av den fiktive Jan A. Johansen.

NRK-prosjektleder Stig Morten Lorentzen Waage fulgte deretter opp med en rekke insinuasjoner i en epost til meg, inkludert med spørsmål om jeg ikke burde trekke meg som redaktør.

annonse

Dette var spørsmålene han stilte:

Hva synes du om at Resett publiserer konspirasjonsteorier og hatefulle innlegg mot minoriteter?

Hvordan vil du beskrive likhetene mellom det politiske innholdet i manifestet og dine egne meninger om islam, feminisme, mainstream media og politisk korrekthet?

annonse

Har du noensinne vurdert å forlate jobben som redaktør for Resett etter kritikk om at dere videreformidler hat og konspirasjonsteorier?

Les også: NRK prøver å koble Resett til Anders Behring Breivik

NRK avkledd

Nå endte dette som de fleste vet med at NRK står igjen avkledd. Sannsynligvis kommer det også et ras av klager til Kringkastingsrådet. Det er kanskje også en sak for PFU.

Men NRK kunne kommet unna med dette og lykkes med å diskreditere oss, hadde det ikke vært for at vi kom dem i forkjøpet og fikk lagt premissene. I den gamle monopolsituasjonen hadde NRK lykkes.

For VG var på meg med tilsvarende spørsmål bare timer etter at NRK sendte meg eposten. Her skulle MSM-flokken samles. Alle gammelmediene ville spunnet samme tendensiøse og vinklede saker om at Breiviks tankegods florerte her på Resett. Våre tilsvar ville blitt valgt ut av dem selv og vært fånyttes.

Men de har ikke lenger monopol på å nå ut i offentligheten. Resett har mange nok lesere til at vi på egenhånd kan sette agendaen og få ut vårt budskap uten portvokterne i MSM.

Les også: Resett større enn alle Amedia-aviser med unntak av Nettavisen, sier redaktør

annonse

Dette er en ny situasjon for de andre mediene. De har fått konkurranse. Dermed har også forutsetningene for demokratiet bedret seg, og for ytringsfriheten.

Resett er fortsatt små i forhold til MSM. Men vi har klort oss fast og kommet gjennom den første vanskelige fasen. Heretter må vi bare vokse videre i antall lesere. For jo flere vi har, desto større makt til å motstå de andres beviselig uredelige metoder har vi.

Jeg ønsker derfor å takke alle våre lesere og økonomiske bidragsytere for at dere er en del av Resett.

NRKs, VGs, Amedias, Schibsteds, Dagbladet, Aftenposten og TV 2s største mareritt er i ferd med å inntreffe. De har ikke lenger monopol på å nå ut til folk. Dermed endres også forutsetningene i politikken.

Bli med og sørg for at dette marerittet deres bare vokser enda mer.

Les Resett hver dag. Antall gir oss styrke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon