Thor Gjermund Eriksen Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det var med vantro jeg leste første av til nå 3 saker på Resett, om at NRK har opprettet en falsk profil på Disqus og gjengitt utvalgte utklipp fra manifestet til ABB i kommentarfeltet i Resett.

annonse

Redaksjonen i Satiriks på NRK, med aldersgrense 12 år, har bestemt seg for å koble Resett og kommentarfeltet til Breiviks manifest. Jeg trodde ikke det var mulig.

NRK prøver å koble Resett til Anders Behring Breivik
Stig Morten Waage i NRK Satiriks tar kontakt med Helge Lurås via e-post og forklarer saken. De har opprettet en falsk profil med e-post, Facebook-konto og tilhørende falsk historie.

– Jan A. Johansen har i vinter sendt inn til sammen 39 innlegg til debattene på Resetts hjemmesider. Dette er ingen faktisk person, men en figur laget av NRK Satiriks.
Alle de 39 innleggene har til felles at de er hentet direkte fra manifestet til Anders Behring Breivik, og så oversatt til nynorsk.

ABB og kommentarfeltet
De har altså bevisst gått aktivt ut for å bevise koblinger mellom manifestet til ABB og Resetts kommentarfelt. Snakk om forhåndsdom. Her er man anklaget og dømt i det ideen er unnfanget. Dette må ha tatt måneder å planlegge.

Bare manifestet er på 1500 sider som skal nileses. De har valgt ut 39 klipp fra dette og surret det sammen med den intensjon å påvise at ABB`s ideologi befinner seg i kommentarfeltet til Resett.

De kunne ikke bommet mere om de så skjøt med kanon. Det er en sånn gedigen bom, mageplask, grunnstøting og fullstendig latterliggjøring av seg selv at det mangler sidestykke innen NRK. Og det skal virkelig mye til.

Satiriks på TV
Undertegnede trosset motviljen og satte på NRK og fant frem til Satiriks som ble sendt nylig, med aldersgrense 12 år. Det ble starten på 25 minutter med noe av det verste undertegnede har sett NRK har klart å sette sammen av elendig TV.

Selv Fjernsynsteateret på 1970 tallet og Pompel og Pilt slår dette ned i støvlene. Det hele begynner med å ta opp terroren i New Zealand og med kobling til terroren her hjemme 22/7.

De henter frem Erna Solbergs kondolanse og klarer til og med å gjøre narr av denne også. De fortsetter med en klar intensjon. De skal klare å vise at ABB sine ideer lever videre i Norge. De fremmer saken angående vår justisminister og gjør narr av en personlig tragedie som dette er for familien.

Les også: NRK ble avslørt fordi DERE leser Resett

PornHub
Randi Liodden løper rundt med en bløtekake og reklamerer for PornHub og besøker Norwegians hovedkontor med en dildo som gave til Bjørn Kjos. Hun fortsetter å henge ut personer med plakater av diverse norske pornostjerner.

Nevnte jeg at aldersgrensen til Satiriks er 12 år? Og den kan streames på dagtid. Heia NRK.

De fortsetter med å sette sammen et panel der de siterer Per Asplin sin barnesang med vesentlig omskriving «Noen barn er brune» fra 1960. En sang som er laget for å forene barna uavhengig av etnisitet, opprinnelse og rikdom. Og denne bruker de fordekt for å fremme rasehat. De presenterer det som Den Store Rasekampen, der målet er å finne ut hvilken rase som er best.

Jeg sitter lamslått i sofaen og tror ikke det jeg hverken ser eller hører. Heldigvis streamer jeg saken via PC og kan sette dritten på pause for å ta meg en røyk. For dette er så galt at jeg må roe ned pulsen.

De går til det skrittet å sitere noen av de samme 39 publiserte sakene på Resett til tilfeldig forbipasserende og kalle dette en omskriving av Ibsens sine dikt. Jeg sitter igjen med en eneste tanke: Søppel.

Vi betaler
Dette betaler vi norske lisensbetalere for å se. Undertegnede er heldigvis ikke en av dem. Mine penger får de aldri mere.

Resultatet av dette ble en klage til kringkastingsrådet på vel 1000 ord som gikk på 2 deler. Første del om det Satiriks har gjort i Resetts kommentarfelt, og andre del om selve programmet.

Undertegnede har ingen forventninger at NRK vil ta noen som helst grep ang min klage eller beklager det de har gjort. Men folkets røst kan de ikke stå imot. Så ta dette som en oppfordring:

Klag til Kringkastningsrådet!

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.