Plenumsmøtet under FNs klimatoppmøte COP15 i København onsdag. Danmarks statsminister Lars Lökke overtar som møteleder for FNs klimatoppmøte COP15 i København onsdag. Foto: HENRIK MONTGOMERY / Scanpix
annonse
annonse

Berlingske skriver at Danmark får en sentral rolle i høstens klimatoppmøte i FNs regi når stats- og regjeringssjefer møtes i New York i september. Og Danmark er nå valgt av FN til å lede det som kalles energisporet.

FNs generalsekretær har bedt den danske regjeringen om straks å gå i gang med å lede arbeidet med omlegging av energipolitikken til grønn politikk i tiden frem til klimatoppmøtet. Det betyr i klartekst at Danmark skal utarbeide en helt ny skatte- og avgiftspolitikk som forplikter medlemslandene, selvsagt med unntak for den tredje verden.

Nyheten ble forkynt av statsminister Løkke (V) i Folketinget 12. mars. – Dette skal vi være stolte av, erklærte han. – Vanligvis er slike oppgaver kun betrodd de aller største land i verden. Men Danmark er valgt av FNs generalsekretær fordi vi har fremsynte ledere som skaper konkrete, grønne resultater, skryter en opprømt statsminister Løkke. At norgesvennen Inger Støjberg også står bak dette, lover ikke godt …

annonse

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) følger opp med å fortelle at Danmark nå skal benytte tid og energi fremover til å påvirke andre land til  å satse på den grønne omstillingen. Erna og Siv vil sikkert ikke trenge lang tid på å innordne seg den danske modellen.

Les også: Klima og miljø på ville veier

Klimapolitikk er øverst på den politiske dagsorden i Danmark for tiden, og er en hovedsak i den kommende danske valgkampen (der valgdato ennå ikke er bestemt – den er det kun Løkke som avgjør).

annonse

Etter neste folketingsvalg har den danske regjeringen bebudet en ny «klimalov». Og Dansk Folkeparti, som i dag er et støtteparti for Venstre, er ifølge Berlingske med på regjeringens linje.

Det er imidlertid mye som tyder på at Dansk Folkeparti er sterkt splittet i dette spørsmålet.

Kim Christiansen, en ledende talsperson fra DF reagerer med forskrekkelse på regjeringens nye klimautspill. Han er ikke nådig når han spår at den vil smadre mange familiers dagligliv, og for distriktene vil en slik klimapolitikk være en ren katastrofekurs.

Danskene vil pålegges en ny veiavgift, hastigheten på motorveiene settes drastisk ned og høyere energiavgifter skal innføres. Regjeringen vil stanse salget av nye bensin- og dieselbiler innen 2030. I tillegg er det i gang et frontalangrep rettet mot det danske landbruket. Danmarks viktigste eksportartikkel, som allerede befinner seg i vanskeligheter.

Ifølge Kim Christiansen har regjeringen gjennom sine to år ved makten hatt som en rød ledetråd å gjøre danskenes hverdag vanskeligere for å finansiere masseinnvandringen og samtidig fremstå som klimaduks i EU og FN.

Klimapolitikken er ren ideologi, kanskje til og med nyreligiøsitet, og uansett hva Danmark velger å gjøre har det ingen effekt andre steder enn for regjeringens samvittighet, sier Mikkel Dencker i Dansk Folkeparti, som har blitt sterkt kritisert for denne uttalelsen i Dagbladet Information: Menneskeskapte klimaforandringer er et spørsmål om tro, og tro hører til i kirken.

annonse

Årets viktigste klimatoppmøte skal gjennomføres for å «bekjempe klimaforandringene» med betydelige «grønne» skatter og avgifter. Vi vil høre at grønn energi er bærekraftig, men som vanlig er det en bløff, og vi vil oppleve at vår levestandard settes tilbake med flere tiår.

Les også: Historisk har varmt klima sammenfalt med oppgangstider for menneskeheten

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon