Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Det har til nå kommet rundt 60 klager til kringkastingsrådet etter at NRK Satiriks la ut meldinger fra 22. juli-terroristens «manifest» i Resetts kommentarfelt.

annonse

Det opplyser sekretær for Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Resett.

annonse

Alle kan klage til rådet. Det er rådets medlemmer og sekretariat som bestemmer hvilke saker som skal tas opp til behandling. Rådet kan deretter komme med en uttalelse, om de ønsker å gjøre det.

Kringkastingsrådet har ingen instruerende myndighet over for NRK.

Les også: Les Jan A. Johansens (også kjent som NRKs/ABBs) samlede verker

annonse
annonse

La inn meldinger

Den skattefinansierte kringkasteren har selv beskrevet hvordan de la inn meldinger fra Anders Behring Breiviks manifest i Resetts kommentarfelt:

Før jul fikk NRK Satiriks oversatt sentrale deler av Utøya-terroristens såkalte manifest, «2083 – A European Declaration of Independence», til nynorsk. Hensikten var å vise at det som ble oppfattet som radikalt hatefulle meninger i 2011 nå er blitt dagligdags i den politiske samtalen i Norge. I tillegg: at språkbruken og det politiske innholdet i terroristens manifest er moderat sammenlignet med mye av det som sies og menes på nettet i 2019. F

I januar skapte redaksjonen en figur kalt Jan Atlas Johansen, en pensjonert industriarbeider. Johansen ble utstyrt med profiler på Facebook, Twitter og Tinder, samt en e-postadresse. I løpet av vinteren har Jan A. Johansen vært en aktiv deltager i debattene på Resett. Dette er en nettavis som ble etablert i 2017, blant annet av milliardærene Jan Haudemann-Andersen og Øystein Stray Spetalen, og som hele tiden har vært ledet av Helge Lurås.

Jan A. Johansen har i løpet av vinteren sendt inn 39 innlegg til Resett, hvorav noen lange og noen litt kortere. Samtlige innlegg er direkte avskrift fra Anders Behring Breiviks manifest, men oversatt til nynorsk. Temaene har blant annet vært islam, feminisme, norske medier, politisk korrekthet og den norske eliten. Samtlige av de 39 innleggene er blitt godkjent av Resetts moderator, og så publisert og presentert for Resetts lesere. Noen av innleggene har i tillegg fått mange likerklikk. Det er særlig de mest aggressive innleggene som er godt likt.

Her kan du lese om hvordan du går frem for å klage til Kringkastingsrådet. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.