«Datadetektiven» Mia Landsem. Skjermdump fra NRK Supernytt.
annonse

Den kjente youtuberen Tappelino har nylig lagt ut en lang video, hvor han virkelig går i strupen på datadetektiven Mia Landsem.

annonse

Mia Landsem ble  en nasjonal helt i forbindelse med Nora Mørk og nakenbildene som ble hacket fra telefonen hennes. Under tilnavnet «datadetektiven» fikk hun massiv oppmerksomhet i riksdekkende medier.

annonse

Tappelino, som egentlig heter Benjamin Falmark Foss, har lagt ut en video om saken, som er sett over 100.000 ganger på under en uke. Her fremstilles Landsem som en hysterisk og paranoid person, som kaller all kritikk for trakassering, og ser på politiet som sine private livvakter.

Tappelino ble etter Landsems forespørsel hentet av politiet hjemme, og pålagt et forbud om å «streame» i 24 timer. Hele fire politimenn møtte opp, kun på bakgrunn av udokumenterte påstander fra Landsem. Det spesielle med saken er at det er fanget opp live, siden Tappelino altså lever av å sitte foran dataskjermen og legge ut alt han driver med.

Han fikk også beslaglagt mobiltelefon og PC-utstyr, som han etter et halvt år fortsatt ikke har fått tilbake.

annonse
annonse

I videoen beskrives trusler, en ekstrem selvhøytidelighet og misbruk av politiets ressurser for å oppnå egne fordeler. Et av triksene Landsem bruker gjentatte ganger, er trusler kombinert med linker til artikler i TV2 etc. om hvor fantastisk hun er.

Mediene får også gjennomgå, særlig NRK blir beskyldt for å mangle kritisk sans siden det handler om en ung kvinne, selvutnevnt feminist og mannehater.

Det må nevnes at det ikke er første gang Tappelino møter juridisk motstand. I januar 2018 ble han saksøkt av en annen kjent youtuber for noen videoer han hadde lagt ut. Men i innslaget i Dagsrevyen presiseres aldri hva slags innhold videoen hadde, bortsett fra at det handler om æreskrenkelser. Mens en ung mann som følger saken mener det handler om en youtubekrangel, og at det er litt «i tjukkeste laget» involvere rettsvesenet i noe slikt.

Les også: Falske anklager og forskrudd dekning av Kavanaugh-saken

Nora Mørk naken

Tappelino ble et mål etter at en person hadde delt de mye omtalte nakenbildene av Nora Mørk på et nettsted han skal ha administrert. Bildene ble fjernet i løpet av 7 minutter, og ble aldri lagt ut som følge av noe redaksjonelt valg av Tappelino. Men Landsem var ikke fornøyd, og kontaktet til og med samboeren hans, på en måte som fremstår som sjikanerende.

Landsem er kontaktet via sosiale medier for kommentar. Men til tross for at hun åpenbart har sett våre forespørsler, så har hun ikke vist vilje til å kommentere saken. Vi håper selvsagt dette endrer seg, og Landsem er hjertelig velkommen til å komme med et motsvar.

Her kan du se den omtalte videoen. Den er lang, men man forstår kjernen i saken i løpet av noen få minutter:

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.