Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse

Vi har lojale folk som tar bryet med å følge med på hva som skrives om Resett på Twitter. Og de siste dagers lesning er et besynderlig skue.

annonse

Svært mange skal ha det til at Resett har oppfordret sine lesere til å anmelde NRK for den angivelige «satiren» hvor de hadde lagd en fiktiv profil og postet korte utdrag fra Breiviks manifest i Resetts kommentarfelt.

annonse

Men kjære vene. Det jeg oppfordret til var jo å anmelde ytringene som framkom i Jan A. Johansens postede kommentarer, i den grad noen mente de var hatefulle. Resett mener jo ikke at de er hatefulle etter straffelovens paragraf 185. Ellers ville vi ikke sluppet dem igjennom.

Jeg skrev:

«Det har seg jo sånn at det er den som skriver innlegget som også er strafferettslig ansvarlig. Så i den grad det finnes «hatefulle innlegg mot minoriteter» i det NRK har publisert i kommentarfeltet til Resett under pseudonymet Jan A. Johansen, så er det altså NRK v/Stig Morten Lorentzen Waage som har det strafferettslige ansvaret.»

annonse
annonse

Og videre i en annen artikkel:

«Vi oppfordrer folk som mener det her finnes hatytringer om å anmelde NRK til politiet for brudd på straffelovens paragraf 185. Det er NRK som er Jan A. Johansen.»

Altså: NRK Satiriks har altså hevdet at det er hatytringer på Resett, nemlig som de selv har postet. Vi mener ikke det var hatytringer etter paragraf 185. Men siden NRK mener det er hatytringer, burde de vel prøve det for retten? Vi oppfordrer i realiteten NRK til å anmelde seg selv, fordi det jo var de som postet det de fremstiller som hatytringer.

Det er mulig dette ble altfor komplisert for mange på venstresiden. Medier24 lagde en sak med tittel: «Resett oppfordrer leserne til å anmelde NRK etter satire­stunt»

Men når du som journalist i Medier24 altså ikke klarer å formidle hva vi faktisk oppfordrer til, går det jo helt galt for Twitter-venstre. De raser nå over at Resett angivelig (etter deres egen Fake News) oppfordrer til å anmelde NRK for «satiren» NRK utsatte oss for.

@Ove A. Vanebo en advokat som attpåtil var Frp-er før (er det kanskje ennå) skriver på Twitter:

Skjermbilde Twitter

Og han får svar fra en som kaller seg Frøken Forsker.

Skjermbilde Twitter

Og så en person som kaller seg Twitreheksa:

Skjermbilde Twitter

 

Skjermbilde Twitter

 

Skjermbilde Twitter

Og slik holder de på. Misforståelsen er fullstendig, og basert på Fake News fra Medier24. En person prøver seg på en oppklaring:

 

Skjermbilde Twitter

Og det er altså denne «Bent Andreas» som har forstått det riktig.

Men hvor vanskelig kan det faktisk være? Tja, en dose fanatisme overskygger det meste av logikk.

Ha en riktig god kveld!

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.