Rettssaken mot den syriske asylsøkeren som er tiltalt for drap på en tysk 35-åring i Chemnitz, åpnet mandag under streng politiovervåking av frykt for protester fra høyreekstreme. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

En syrisk asylsøker som i august drepte en 35-åring i Chemnitz, møtte mandag i retten. Drapet utløste opptøyer og angrep på utlendinger i den østtyske byen.

annonse

Rettssaken mot den 23 år gamle syreren Alaa Sheikhi blir ført i Dresden, av frykt for nye protester fra nynazister og andre høyreekstremister i Chemnitz, der både den antiislamske Pegida-bevegelsen, det ytterliggående høyrepartiet AfD og den høyreorienterte populistbevegelsen Pro Chemnitz står sterkt.

annonse

Nyheten om drapet på 35 år gamle Daniel Hillig i august spredt seg fort i sosiale medier og få timer seere marsjerte høyreekstreme fotballsupportere og nynazister i gatene og gikk løs på mørkhudede.

Ifølge tysk politi ble Hillig drept under et slagsmål ved en kebabkiosk i 3-tida om natta, der også en 22 år gammel iraker deltok. Han er etterlyst, men fortsatt på frifot.

Alaa Sheikhis forsvarer hevder politiet har svake beviser mot syreren og at verke DNA eller andre tekniske bevis knytter ham til drapet.

annonse
annonse

Les også: AfD går tilbake på meningsmåling

Påtalemyndigheten, som i stor grad bygger sin sak på øyenvitner, hevder at både Sheikhi og den irakiske 22-åringen knivstakk offeret under krangelen som oppsto

Dersom Sheikhi blir funnet skyldig i tiltalen, risikerer han opptil 15 års fengsel.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.