Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-nestleder Sylvi Listhaug frykter at et svakt Arbeiderparti vil la seg presse i oljepolitikken av småpartier. Tidligere næringsminister i Stoltenberg-regjeringen, Odd Eriksen, retter sterk kritikk mot Aps oljepolitikk i et intervju med DN, skriver Nettavisen.

– Under Jens Stoltenbergs ledelse var det industrien som var hovedfokuset, mens under Støre så er det miljø som teller mest, mener Eriksen.

Les også: Ap-fylkeslag sier nei til oljeutredning i nord

annonse

Hjemme alene-fest

Listhaug går enda lenger, og sier hun savner Stoltenberg både når det gjelder næringspolitikken og ikke minst innvandring.

– Med Støre ved roret i Arbeiderpartiet er det hele som en hjemme alene-fest, sier hun.

Feil fremstilling

annonse

Næringspolitisk talsperson i Ap, Terje Aasland, mener imidlertid at Listhaug lager en feil fremstilling når hun sier at konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja kan falle på landsmøtet til Arbeiderpartiet og ende opp med  vern av hele området.

– Sylvi Listhaug tar totalt feil. Det er flertallsregjeringen hun sitter i som ikke har satt i gang noen konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, og som har ansvaret, sier han til DN.

Se Helge Lurås i samtale med Sylvi Listhaug her:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon