annonse
annonse

Lederen for det sørafrikanske partiet Black First Land First (BLF) har gjort det klart at hvite mennesker ikke er aksepterte i deres kretser.

BLF er et rasistisk, venstreekstremt parti i Sør-Afrika, som ble stiftet i 2015 av Andile Mngxitama, etter at han ble ekskludert fra et annet venstreekstremt parti, Economic Freedom Fighters (EFF). 

Da Andile Mngxitama onsdag forrige skulle registrere partiet for det kommende valget i Sør-Afrika 8. mai, gjorde han det klart at de står fast ved ekskluderende holdninger overfor hvite medborgere, som de hevder er ansvarlige for svarte sørafrikaneres problemer. Dette melder radiokanalen 702. Video av utspillene kan ses ovenfor.

annonse

 Vi kjenner også til at fienden av svarte folk, fienden som har stjålet vårt land, fienden som har gjort oss landløse, leietagere vårt eget land, ikke ønsker at Black First Land First skal være i parlamentet, sa partilederen.

Les også: Sør-Afrika: Hvit journalist truet med voldtekt og drap

Aksepterer ikke hvite

annonse

Hvite mennesker er ikke velkomne i hans parti.

– Vi har ikke hvite folk her. Vi aksepterer ikke hvite folk. Vi er åpne om det, selv da vi sendte inn registreringen, at vi ikke aksepterer hvite folk. Hvite folk representerer dem som har gjort oss til det vi er i dag, sa Andile Mngxitama.

Rasistisk politikk

Videre hevdet han at partiet bør inn i parlamentet, fordi de som sitter der fra før er «i lommene på hvite folk». 

En av BLFs hjertesaker er ekspropriering av hvite menneskers eiendommer, som skal gjennomføres uten kompensasjon.

Også EFF, som Andile Mngxitama ble ekskludert fra, er kjent for sine rasistiske utspill mot hvite sørafrikanere. EFF-partileder Julius Malema har blant annet sagt at «hvite mennesker bør tjene svarte mennesker» i Sør-Afrika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon