Lederen for det sørafrikanske partiet Black First Land First (BLF) har gjort det klart at hvite mennesker ikke er aksepterte i deres kretser.

annonse

BLF er et rasistisk, venstreekstremt parti i Sør-Afrika, som ble stiftet i 2015 av Andile Mngxitama, etter at han ble ekskludert fra et annet venstreekstremt parti, Economic Freedom Fighters (EFF). 

Da Andile Mngxitama onsdag forrige skulle registrere partiet for det kommende valget i Sør-Afrika 8. mai, gjorde han det klart at de står fast ved ekskluderende holdninger overfor hvite medborgere, som de hevder er ansvarlige for svarte sørafrikaneres problemer. Dette melder radiokanalen 702. Video av utspillene kan ses ovenfor.

 Vi kjenner også til at fienden av svarte folk, fienden som har stjålet vårt land, fienden som har gjort oss landløse, leietagere vårt eget land, ikke ønsker at Black First Land First skal være i parlamentet, sa partilederen.

Les også: Sør-Afrika: Hvit journalist truet med voldtekt og drap

Aksepterer ikke hvite

Hvite mennesker er ikke velkomne i hans parti.

– Vi har ikke hvite folk her. Vi aksepterer ikke hvite folk. Vi er åpne om det, selv da vi sendte inn registreringen, at vi ikke aksepterer hvite folk. Hvite folk representerer dem som har gjort oss til det vi er i dag, sa Andile Mngxitama.

Rasistisk politikk

Videre hevdet han at partiet bør inn i parlamentet, fordi de som sitter der fra før er «i lommene på hvite folk». 

En av BLFs hjertesaker er ekspropriering av hvite menneskers eiendommer, som skal gjennomføres uten kompensasjon.

Også EFF, som Andile Mngxitama ble ekskludert fra, er kjent for sine rasistiske utspill mot hvite sørafrikanere. EFF-partileder Julius Malema har blant annet sagt at «hvite mennesker bør tjene svarte mennesker» i Sør-Afrika.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.