Mandatory Credit: Photo by Ilyas Dean/REX
annonse

Fredag har den islamistiske bevegelsen Hizb ut-Tahrir innkalt til fredagsbønn på slottsplassen utenfor det danske folketinget på Christiansborg.

annonse

Dansk Folkepartis folketingspresident, Pia Kjærsgaard, ønsker ikke at den sentrale plassen skal omgjøres til en moske.

annonse

Pia Kjærsgaard håper arrangementet vil gå i vasken, og vil prate nærmere med politiet om grunnlaget for tillatelsen.

Les også: Islamistorganisasjon vil stoppe muslimer fra å integrere seg i Europa

– Selv om jeg ikke liker det, er det noe det kan gis tillatelse til. Hvis Slottets Torg skal konverteres til en moske, så tror jeg det blir problematisk. Og jeg synes litt det virker som det, sier Dansk Folkepartis gründer, og nåværende folketingspresident, ifølge Jyllands-Posten.

annonse
annonse

– Slottstorget er verken en kirke, en moske eller en synagoge», legger hun til.

Vil stanse fredagsbønnen

Hennes innvandringspolitiske talsmann, Martin Henriksen, mener at politiet burde få slutt på arrangementet. Det lille islamkritiske partiet Stram Kurs har varslet en motdemonstrasjon på samme sted til samme tid, og Henriksen mener at det bør være nok for politiet til å vurdere at det er i fare for offentlig orden og dermed avbryte det.

Les også: Oppfordrer muslimer til å ikke stemme ved valg: – Allah forbyr det

Hensikten med arrangementet til Hizb ut-Tahrir skal være å minnes de femti ofrene i massakren i New Zealand. Den islamske organisasjonen mener at politikerne er medansvarlige for massemordene i New Zealand, og bruker det som argument for å legge sin fredagsbønn til slottsplassen foran Christiansborg.

Hizb ut-Tahrir er en verdensomspennende organisasjon som jobber for et muslimsk verdenskalifat. Organisasjonen er forbudt i flere land, men tillatt i Danmark, der den jobber for å erstatte danske vestlige verdier med muslimske. Hizb ut-Tahrir har blant annet oppfordret til boikott av demokratiske valg.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.