Mandatory Credit: Photo by Ilyas Dean/REX
Del

Fredag har den islamistiske bevegelsen Hizb ut-Tahrir innkalt til fredagsbønn på slottsplassen utenfor det danske folketinget på Christiansborg.

Dansk Folkepartis folketingspresident, Pia Kjærsgaard, ønsker ikke at den sentrale plassen skal omgjøres til en moske.

Pia Kjærsgaard håper arrangementet vil gå i vasken, og vil prate nærmere med politiet om grunnlaget for tillatelsen.

Les også: Islamistorganisasjon vil stoppe muslimer fra å integrere seg i Europa

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Selv om jeg ikke liker det, er det noe det kan gis tillatelse til. Hvis Slottets Torg skal konverteres til en moske, så tror jeg det blir problematisk. Og jeg synes litt det virker som det, sier Dansk Folkepartis gründer, og nåværende folketingspresident, ifølge Jyllands-Posten.

– Slottstorget er verken en kirke, en moske eller en synagoge», legger hun til.

Vil stanse fredagsbønnen

Hennes innvandringspolitiske talsmann, Martin Henriksen, mener at politiet burde få slutt på arrangementet. Det lille islamkritiske partiet Stram Kurs har varslet en motdemonstrasjon på samme sted til samme tid, og Henriksen mener at det bør være nok for politiet til å vurdere at det er i fare for offentlig orden og dermed avbryte det.

Les også: Oppfordrer muslimer til å ikke stemme ved valg: – Allah forbyr det

Hensikten med arrangementet til Hizb ut-Tahrir skal være å minnes de femti ofrene i massakren i New Zealand. Den islamske organisasjonen mener at politikerne er medansvarlige for massemordene i New Zealand, og bruker det som argument for å legge sin fredagsbønn til slottsplassen foran Christiansborg.

Hizb ut-Tahrir er en verdensomspennende organisasjon som jobber for et muslimsk verdenskalifat. Organisasjonen er forbudt i flere land, men tillatt i Danmark, der den jobber for å erstatte danske vestlige verdier med muslimske. Hizb ut-Tahrir har blant annet oppfordret til boikott av demokratiske valg.

 

 


Del