Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Bare noen dager etter det forferdelige terrorangrepet på New Zealand ble det hengt opp naziplakater på offentlige bygg, skoler og moskeer i Alta og Sør-Varanger.

annonse

Politiet i Finnmark kommer til å etterforske saken som harkriminalitet. Leder i moskeen Ismail Omar tror at det dreier som om enkeltpersoner, at det ikke er noen organisasjon som står bak, skriver NRK.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Les også: Plakater for «Generasjon Identitet» satt opp i Groruddalen i helgen

– Vi takker politiet for at de kommer til å være til stede under fredagsbønnen i etterkant av disse lappene, sier han og gir politiet sin fulle støtte.

annonse
Reklame

– De har hjulpet oss med å fjerne merkene som har satt seg på døra, og det setter vi veldig stor pris på. Politiet er tilgjengelig og villig til å hjelpe, og det er det viktigste.

– Det dukker opp hendelser fra tid til annen, men som regel er det enkeltpersoner som står bak, og ikke noe organisert, sier radikaliseringskontakt i politiet i Finnmark Kjell Andreas Bjerke til NRK.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse