Izabella Nilsson Jervandi, skjermdump fra video.

SwebbTV har et lørdagsintervju med 15 år gamle Izabella Nilsson Jarvandi, som snakker om hvordan det er å være tenåring og nasjonalist.

annonse

– «Nasjonalist» – jeg har måttet leve med at de ikke vil skille mellom patriot og nationalist. Ganske fortvilende i en tid hvor alle medier skamroser den hjernevaskede Greta Thunberg. Hun er et år yngre, men høres mye eldre ut.

Izabella har uttrykt støtte til De gule vestene, og står for konservative holdninger. Hun går i niende klasse i en drabantby utenfor Gøteborg.

Hun ble politisk engasjert for noen måneder siden på grunn av motstand mot den velkjente UN Global Compact on Immigration.

Les også: Svenske lærere orker ikke mer

Utforbakke

På spørsmål om hvordan hun ser på samfunnsutviklingen, sier den unge jenta:

– Jeg føler at det har gått veldig mye i utforbakke, med mye kriminalitet og en velferd som ikke fungerer. Man kan ikke si sin mening uten å risikere å miste jobben, eller få problemer med skolen, familien og alt mulig.

Hun etterlyser mer disiplin i skolen, og flere lærere med større autoritet. Meningskorridoren får kritikk, og seksuell kriminalitet og mishandling nevnes. Myndighetene har mistet kontrollen, mener Izabella.

Les også: – Mine nyankomne elever tror at jøder er farlige

Izabella påpeker også det fenomenet som vi på norsk kaller kebabnorsk, at det er status å ikke snakke vanlig svensk, men med aksent. Selv etnisk svenske elever preges av dette nye språket.

Hun forteller også at hun ikke lenger våger gå ut på kvelden alene, og selv ikke om hun er med venner. Hun holder seg stort sett hjemme etter skolen.

Du kan se det interessante intervjuet nedenfor:

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.