Gustav Kasselstrand. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Alternativ for Sverige mistet sitt møtelokale i København, på grunn av trusler fra venstreekstremister.

Ingen selskapslokaler i Sverige ville leie ut møtelokale til partiet Alternativ for Sverige. Partiet fikk derimot leid et lokale i København. Etter trusler fra venstreekstremister om demonstrasjoner utenfor møtelokalet, mistet de også dette. Det skriver partiet i en pressemelding.

Møtet til det svenske innvandringskritiske partiet var ment å avholdes i Comwell Conference Center. Så sent som 13. mars fortalte senterledelsen til danske medier at de ikke diskriminerte noen på grunnlag av politisk overbevisning, og at en «kansellering vil være dobbeltmoral og trolig også ulovlig».

annonse

Les også: Innvandrer i Sverige: – Sverige tilhører svenskene

Motdemonstrasjon

Senteret har hatt et godt samarbeid med Alternativ for Sverige om tilretteleggingen av arrangementet, skriver partiet i sin pressemelding. Men da venstreekstremister meldte at de ville avholde det de kalte en motdemonstrasjon, ga konferansesenteret etter for truslene, og booket av det svenske partiet. Comwell refererte eksplisitt til forstyrrelsene som venstreorienterte ekstremister ville forårsake.

annonse

Les også: Multikulturalismen er i ferd med å drepe demokratiet i Sverige

Begrenset forsamlingsfrihet

«Det er trist at de ekstreme venstreorientertes skremselsmetoder også forekommer i Danmark, som ellers har en lang tradisjon for ytringsfrihet, og generelt har et utrolig mye bedre debattklima enn Sverige,» sier partileder Gustav Kasselstrand.

Han mener det handler om at en liten klikk ekstremister på venstrefløyen uten noen folkelig støtte for deres kriminelle metoder, likevel er tillatt å begrense forsamlingsfriheten. «Heldigvis fant vi et nytt sted å være,» sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon