Gustav Kasselstrand. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 199
 •  
 •  

Alternativ for Sverige mistet sitt møtelokale i København, på grunn av trusler fra venstreekstremister.

annonse

Ingen selskapslokaler i Sverige ville leie ut møtelokale til partiet Alternativ for Sverige. Partiet fikk derimot leid et lokale i København. Etter trusler fra venstreekstremister om demonstrasjoner utenfor møtelokalet, mistet de også dette. Det skriver partiet i en pressemelding.

Møtet til det svenske innvandringskritiske partiet var ment å avholdes i Comwell Conference Center. Så sent som 13. mars fortalte senterledelsen til danske medier at de ikke diskriminerte noen på grunnlag av politisk overbevisning, og at en «kansellering vil være dobbeltmoral og trolig også ulovlig».

Les også: Innvandrer i Sverige: – Sverige tilhører svenskene

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Motdemonstrasjon

Senteret har hatt et godt samarbeid med Alternativ for Sverige om tilretteleggingen av arrangementet, skriver partiet i sin pressemelding. Men da venstreekstremister meldte at de ville avholde det de kalte en motdemonstrasjon, ga konferansesenteret etter for truslene, og booket av det svenske partiet. Comwell refererte eksplisitt til forstyrrelsene som venstreorienterte ekstremister ville forårsake.

Les også: Multikulturalismen er i ferd med å drepe demokratiet i Sverige

Begrenset forsamlingsfrihet

«Det er trist at de ekstreme venstreorientertes skremselsmetoder også forekommer i Danmark, som ellers har en lang tradisjon for ytringsfrihet, og generelt har et utrolig mye bedre debattklima enn Sverige,» sier partileder Gustav Kasselstrand.

annonse

Han mener det handler om at en liten klikk ekstremister på venstrefløyen uten noen folkelig støtte for deres kriminelle metoder, likevel er tillatt å begrense forsamlingsfriheten. «Heldigvis fant vi et nytt sted å være,» sier han.


Del saken
 • 199
 •  
 •  
 •  
  199
  Shares
 • 199
 •  
 •  
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører