Afrikanske migranter jubler etter å ha forsert sperringene rund Ceuta. Snart kan de gå gjennom porten, hvis EU får det som de vil.August 22, 2018. REUTERS/JFabian Bimmer
annonse

Interne dokumenter avslører at Brussel planlegger å implementere FNs migrasjonspakt inn i EUs lovverk gjennom «bakdøren».

Lovene skal også være forpliktende for de EU-landene som ikke har underskrevet migrasjonspakten, som beskriver migrasjon som «uunngåelig, nødvendig og ønskelig», skriver Kronen Zeitung.

Dette kommer neppe som en stor overraskelse for de mange kritikerne av den omstridte FN-avtalen. Nettopp det at den ikke skulle være bindende ble brukt gjentatte ganger som argument av tilhengerne av å skrive under, deriblant vår egen regjering.

annonse

Østerrike protesterer

Tidligere denne uken gjorde Østerrikes utenriksminister Karin Kneiss det klart at myndighetene i Østerrike motsetter seg en rapport fra EU-kommisjonens juridiske avdeling som altså erklærer at migrasjonspakten skal gjelde for alle EU-medlemmer.

Frihetspartiets (FPÖ) leder i Europaparlamentet sier at utviklingen bekrefter at hans parti har hatt rett hele veien og at de valgte rett når de presset på for at Østerrike ikke skulle skrive under avtalen.

Les også: FN i ferd med å vedta global plan for lovlig migrasjon i stort omfang

Ungarn støtter Østerrike

Også Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó beskriver rapporten som ugjendrivelig bevis på at EUs plan hele tiden har vært å gjøre FN-pakten bindene for alle EU-land.

annonse

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.