TV 2-journalist Fredrik Græsvik er ikke blid på Resett-redaktør Helge Lurås etter at Mueller-rapporten. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

Fredrik Græsvik mener Mueller-rapporten ikke frikjenner den amerikanske presidenten og angriper Resett-redaktør Helge Lurås sin kommentar om rapporten.

Fredag kveld ble det klart for offentligheten at FBIs spesialetterforsker Robert Mueller hadde levert sluttrapporten i sin etterfosrkning av Donald Trump og Russland.

I rapporten ble det klart at Mueller ikke hadde anbefalt nye siktelser.

annonse

Resett-redaktør Helge Lurås skrev en kommentar om Mueller-rapporten lørdag der han mener mediene er gjort til skamme av Muellers frikjenning av Trump.

– Det er nå klart at spesialetterforsker Robert Mueller etter nesten to års etterforskning ikke har funnet noen holdepunkter for at det foregikk en sammensvergelse mellom Trump, hans familie eller noen nære medarbeidere og russiske myndigheter i opptakten til valgene i 2016. Det tas derfor ikke ut noen tiltale.

– For norske gammelmedier burde Muellers henleggelse gi rom for ettertanke, skrev Lurås..

Kommentaren fikk TV 2-journalist Fredrik Græsvik til å reagere.

annonse

– Så Helge Lurås, er det virkelig slik at du er gjort kjent med konklusjonen i Mueller-rapporten før kongressen, før amerikanske medier, før @realDonaldTrump eller kan det være at du har misforstått noe her? Må få gratulere deg med ekstremt godt kildenettverk, skrev han på Twitter.

TV-journalisten svarte deretter på en kommentar fra en tidligere ansatt i Dagbladet som hevdet Lurås diktet opp en frikjennelse.

– Ufattelig irriterende at folk tror på dette og føler seg sikre på at alle andre dikter og lyver, skrev Græsvik.

Les også: Dette NRK-klippet bør skremme vettet av alle som er tilhengere av en nøytral presse

annonse

– Bekreftet

Helge Lurås sier i en kommentar til Resett at det er riktig at Mueller-rapporten ikke er offentliggjort i sin helhet.

– Men det hersker likevel ingen tvil i amerikanske medier om at det ikke anbefales noen ytterligere tiltaler i den rapporten som er overlevert. Det som omtales som en «senior justice Department official» skal ha bekreftet det.

Lurås sier videre at Græsvik ser ut til å klamre seg til håpet om at Trump fortsatt stilles for riksrett.

– Det begynner å bli på tide at selv TV 2s USA-korrespondent nå biter i seg skuffelsen og rapporterer mer saklig. Selv CNN later ikke som annet enn at det ikke blir tiltaler nå, sier Lurås

– Russisk agent

Græsvik, som nå jobber som USA-korrespondent, har i to år gått langt i å antyde at det har vært en sammensvergelse mellom Russland og Trump.

I en kommentar på tv2.no i forrige måned antydet han at Trump kunne være en russisk agent.

– New York Times kunne nylig avsløre at da Trump sparket FBI-sjef James Comey våren 2017, ble det åpnet en etterforskning som så på mulighetene for at Trump jobbet på vegne av Russland. Den amerikanske presidenten ble mistenkt for å kunne være en russisk agent. Det høres ut som en konspirasjonsteori for vill til å tro på. Men det er på det rene at Trump har et helt spesielt forhold til president Vladimir Putin, skrev Græsvik.

Men etter to års etterforskning har ikke FBIs spesialetterforsker funnet noe som kan knytte Donald Trump i en sammensvergelse mot Russland, eller at presidenten er en russisk agent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon