Maren Lundby. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Maren Lundby tok søndag sin 12. verdenscupseier for sesongen. Hun avsluttet med en overlegen seier i russiske Tsjajkovskij.

Lundby ledet etter den første omgangen og hadde press på seg før finaleomgangen. Før henne hadde både Nika Kriznar og Juliane Seyfarth hoppet over 140 meter. Lundby gikk ned en avsats og fikk i tillegg dårligere vindforhold enn konkurrentene, men klinte til med 137,5 meter og vant med 12,9 poeng foran Seyfarth.

Tyskeren hadde vunnet de tre siste verdenscuprennene, men klarte ikke å matche den norske hopperen søndag. Dermed ender Lundby en praktfull sesong med VM-gull, seier i Raw Air, seier i verdenscupen sammenlagt og totalt 12 seire i verdenscupen.

annonse

Søndagens seier var hennes 25. i verdenscupen i karrieren.

Silje Opseth ble nummer 10. Hun hoppet seg opp to plasser i den andre omgangen. Anna Odine Strøm hadde en skuffende konkurranse, men i den andre omgangen hoppet hun seg fra 21.- til 17.-plass etter et svev på 121,5 meter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon