Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stina Nilsson vant for andre dag på rad på søndagens jaktstart i Canada. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre. Det holdt til å vinne verdenscupen.

annonse

Nilsson vant imponerende på lørdagens 10 kilometer. I søndagens sesongavslutning fulgte hun opp, holdt Østberg og Therese Johaug bak seg og kunne juble for seier i minitouren i Canada.

Østberg ble nummer tre. Det holdt med klar margin til å vinne verdenscupen sammenlagt foran russiske Natalja Neprjajeva. Dette var første gang den norske 28-åringen vinner verdenscupen. Hun ble den sjuende norske kvinnen til å klare bragden.

Hun føyer seg inn i rekken med Berit Aunli, Anette Bøe, Bente Martinsen (senere Skari), Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.

Rangerer VM øverst

– Nå er den min, endelig. Det er kjempestort. Jeg har sett på de store som har klart det før, og nå kan jeg si jeg er vinner av verdenscupen. Jeg må innrømme jeg er ganske stolt av det, sier en lykkelig Østberg til NRK.

Tidligere i sesongen vant Østberg også Tour de Ski, og i VM i Seefeld ble det fem medaljer. Russiske Neprjajeva ga henne lenge tøff kamp om seieren i sammendraget, men russeren fikk en tung avslutning på sesongen.

– Medaljene i VM er det jeg setter aller, aller høyest. Men nå blir dette toppen av kransekaka på en helt fantastisk sesong, sa hun.

Roser Østberg

En som i hvert fall har imponert er lagvenninne Johaug. Hun sikret selv tredjeplass i verdenscupen sammenlagt og var raskest på søndagens 10 kilometer.

– Det er helt rått. For en sesong Ingvild har hatt. Jeg er stum av beundring for det hun har fått til i vinter. Det er så imponerende, men jeg er ikke overrasket. Hun legger ned vanvittig mye trening og er superseriøs. Jeg er skikkelig, skikkelig glad på hennes vegne, sier Johaug.

Svenske Nilsson gikk ut med en komfortabel ledelse på søndagens jaktstart i Quebec. Bak jaktet duoen Østberg og Johaug, som startet henholdsvis 33 og 49 sekunder bak svensken.

Sistnevnte hentet fort inn Østberg, og de tok innpå lederen, men sammen klarte de ikke å hente inn Nilsson. Svensken syntes å ha god kontroll i tet og gikk til slutt inn til seier 12,9 sekunder foran Johaug som spurtslo Østberg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer sju, nesten et og et halvt minutt bak vinneren. Maiken Caspersen Falla ble nummer 13, Tiril Udnes Weng nummer 18, Heidi Weng nummer 20 og Kari Øyre Slind gikk i mål på 25.-plass.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.