Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

I Salzburg i Østerrike er volden blant og av tiggere blitt et så stort problem at byens fransiskanere har måttet stanse mathjelpen til fattige uteliggende sigøynere som er kommet til landet for å tigge om penger.

annonse
annonse

Forrige søndag eskalerte situasjonen ifølge landets største avis Kronen Zeitung. Det var bråk og uro fremfor den fransiskanske kirken i gamlebyen, der Fader Oliver, lederen for alle fransiskanerne i Østerrike, Sør-Tyrol og Sveits forrettet.

annonse

Han følte seg forstyrret i sitt arbeid i skriftestolen og ønsket å opprettholde ro foran kirken. Det endte med en konfrontasjon med fire tiggere fra Romania. «Jeg ble personlig angrepet, sparket og slått i hodet,» forteller presten til Kronen Zeitung.

Les også: Seks dømt for menneskehandel – utnyttet bulgarske tiggere

annonse
annonse

Sneiper på gulvet

Klostre og kirker er nesten beleiret av overveiende sigøynerske familieklaner, og de vennlige, hjelpsomme og fredsommelige fransiskanerne har vært nødt til å stenge en spisestue hvor 40 fattige sigøynere daglig blir servert mat. I lengre tid har det vært et problem i spisesalen med at tiggere kaster sigarettstumper på gulvet.

Les også: Oslos nye biskop, Kari Veiteberg: Tiggerne er en gave til oss

Volden blant sigøynerne som tigger om penger i den østerrikske byen har eksistert lenge. I november i fjor fikk en medarbeider ved klosteret slått ut en tann. Fortiden er det rundt 90 tiggere i Salzburg opplyser byens myndigheter.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.