Skolestreiker i Storbritannia. (Gareth Fuller/PA via AP)
annonse
annonse

Britiske foreldre raser mot det som anses for å være politisk indoktrinering i landets skolesystem.

Foreldre i Storbritannia reagerer etter å ha fått tilsendt politisk propaganda fra sine barns skoler, vedrørende motstand mot kutt i skolebudsjettene, trykket på skolenes papir. Dette rapporterer Daily Express.

Det britiske lærerforbundet fikk nylig krass kritikk for å støtte og akseptere at elevene demonstrerte for klimaet utenfor parlamentet og ved andre prominente offentlige bygninger, i stedet for å delta i undervisningen. Nå mener Det konservative partiet at radikale lærere politiserer skolene ved å drive kampanje mot regjeringens skolebudsjett.

annonse

Les også: Britisk Labour-leder: – Jeg er antirasist

Misvisende

Konservative politikere, deriblant medlemmer av den britiske regjeringen, mener at informasjonen, sendt til elevenes foreldre fra flere skoler, er villedende, og at intensjonen med skrivet var å skremme foreldrene til å stemme på det britiske arbeiderpartiet Labour.

Sterkest kritikk har vært rettet mot lederne for National Education Union (NEU), den største fagforeningen for lærere, og deres kampanje mot skolekutt, som også støttes av andre fagforeninger. Kampanjen har bestått i å sende britiske foreldre brosjyrer og brev, samt å henge opp plakater på de offentlige skolenes eiendommer.

annonse

Les også: NRK tier om de lyssky forholdene rundt klima-Greta

Det konservative partiet ba den offentlige statistikketaten Office for National Statistics (ONS) om tall og fakta i saken. Politikerne fikk til svar at de venstreorienterte lærernes kampanje, rettet mot elevenes foreldre, blandet reduksjoner i skolebudsjettene som allerede har funnet sted, med de som forventes å finne sted i fremtiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon