Muslimer i bønn foran Chritiansborg fredag 22. mars. Bønnen var i regi av den radikale islamistgruppen Hizb ut-Tahrir. Skjermdump fra video.
annonse
annonse

Fredag holdt den islamistiske og anti-demokratiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir fredagsbønn ved Christiansborg i København. 

Hizb ut-Tahrir er en radikal islamistisk organisasjon som har som mål et verdensomspennende kalifat. De ønsker full sharia, vil henrette konvertitter og de vil nekte ikke-muslimer stemmerett.

Organisasjonen er forbudt i Tyskland, men også i Kina, Tyrkia, Egypt og flere arabiske land. Hizb ut-Tahrir er også forbudt i Norge.

annonse

Mange har reagert sterkt på at denne gruppen arrangerer fredagsbønn rett foran selve symbolet på dansk demokrati: Christiansborg, som huser det danske parlamentet.

Les også: Islamistorganisasjon vil stoppe muslimer fra å integrere seg i Europa

annonse

Koranbrenning

Det innvandringskritiske partiet Stram Kurs, som ledes av Rasmus Paludan, valgte en konfronterende linje. De arrangerte en motdemonstrasjon, og Paludan uttaler til BT:

– Vi demonstrerer mot Hizb ut-Tahrir, fordi Hizb ut-Tahrir er en erklært udemokratisk organisation, som arbeider for et islamisk overherredømme og moy demokratiet (…) De sier jo dette selv.

Under protesten gjennomførte partilederen ifølge Samhällsnytt det han kalte «tillagning av Bacon á la Koran».

Rasmus Paludan er kjent for sin konfronterende stil, og det er ikke første gangen han er i konflikt med islamske grupperinger.

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon