Illustrasjonsbilde. En bygning på Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Cambridge, Massachusetts, USA., 21. november 21, 2018. REUTERS/Brian Snyder
annonse

Et foredrag på det anerkjente amerikanske universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) har undersøkt sammenhengen mellom islamofobi og global oppvarming.

annonse

Fox News skriver at foredraget ble holdt av Ghassan Hage – en australier med libanesisk opphav. Hage er professor på The School of Philosophy, Anthropology and Social Inquiry ved the University of Melbourne. Presentasjonen var sponset av MITs Global Studies and Languages Department.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ifølge MITs hjemmesider, ønsker foredraget å undersøke «en sammenfloking av to kriser, metaforisk relatert med den ene som en symbolsk kilde for den andre, og begge har opphav i koloniale former for kapitalistisk akkumulasjon.»

Latterliggjort

Denne uforståelige teksten har blitt hånet av flere på internett – blant annet journalisten Alex Griswold fra nettavisen Mediaite. Han skal ha lest igjennom hele foredraget og skriver at han ikke «klarte å få noe som helst ut av det».

annonse
annonse

Les mer: Slik definerer en britisk parlamentsgruppe islamofobi

Liel Leibovitz, journalist i den jødiske nettpublikasjonen Tabletmag, er heller ikke imponert over hypotesen. Han skriver ironisk at han selv ønsker å holde et eget foredrag MIT for å undersøke «sammenhengen mellom antisemittisme og den raske utryddelsen av dvergflodhesten.»

Flere Twitter-brukere har også stusset på de uforståelige formuleringene og lurte på om foredraget egentlig burde høre hjemme i satire-nettpublikasjonen The Onion.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.