To U.S. Navy F/A-18 Super Hornets over Afghanistan. Foto av REX (835213a)
annonse

13 sivile afghanere ble ifølge FN drept i et NATO-angrep i Kunduz-provinsen nord i landet i helgen, blant dem ti barn.

annonse

NATO har ikke kommentert flyangrepet, og det er uklart om det kom som følge av fredagens kamper utenfor provinshovedstaden Kunduz, der to amerikanske soldater ble drept.

annonse

– Våre foreløpige undersøkelser viser at ti av dem som ble drept, var barn og tilhørte en storfamilie som hadde flyktet fra kamphandlinger et annet sted i landet, heter det i en kunngjøring fra FNs kontor i Kabul.

Ifølge Khosh Mohammad Nasratyar, som er medlem av provinsrådet i Kunduz, ble ytterligere tre barn såret i NATO-angrepet.

Rekordmange sivile

Ifølge en fersk FN-rapport ble det drept flere sivile i Afghanistan i fjor enn i noe annet år siden FN begynte å føre statistikk for ni år siden.

annonse
annonse

Over 500 sivile afghanere ble ifølge rapporten drept i fly- og droneangrep i 2018, også det en dyster rekord.

Over 32.000 mennesker er drept og 60.000 såret siden FN begynte å føre statistikk over ofre i Afghanistan i 2010.

Dette var ni år etter at USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer og opprørere til makten i Kabul.

Angrep i Helmand

I Helmand-provinsen sør i Afghanistan ble 26 regjeringssoldater og sju politifolk drept og over 30 såret i et angrep i Sangin-distriktet i helga. Taliban-opprørerne hevder å ha stått bak.

Minst fire mennesker ble også drept i et Taliban-angrep mot en offentlig seremoni i provinshovedstaden Lashkar Gah, og fem politimenn ble drept i et tredje angrep i Helmand.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.