Holmestrand 20170822. Programleder Jens Christian Nørve og ekspertene Hanne Kristin Rohde t.v og Asbjørn Hansen t.h med nye program i "Åsted Norge". Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet melder at hele 70 personer har blitt pågrepet av politiet som følge av TV-serien «Åsted Norge».

TV 2-programmet «Åsted Norge» er i gang med sin syvende sesong. Fra politiet har Politiforum fått tilbakemelding om at at hele 70 personer har blitt pågrepet av politiet som følge av TV-serien.

De pågrepne har vært alt fra drapsmenn til innbruddstyver. Savnede personer har også blitt funnet.

annonse

– Når vi har presentert den kriminelle handlingen, begynner tipsene å komme med en gang vi viser telefonnummeret på skjermen, forteller produksjonsleder Siri Tosterud Ski.

Les også: To skadd etter knivstikking i Horten

Tipstelefon

Tipstelefonen bemannes av 14 studenter fra Politihøgskolen, som fortløpende legger dem inn i politisystemet Indicia. Tipsene håndteres dermed ikke av TV-selskapet.

annonse

«Vi har også et eget telefonnummer for folk som ikke vil snakke direkte med politiet, og vi har mulighet for å ta imot anonyme tips. Poenget er at vi ønsker å ha alle kanaler oppe, slik at politiet kan få hjelp til å oppklare saker og hjelpe ofrene», sier journalist Lene Dreyer i Åsted Norge.

Nestleder Gry Lene Sem i Oslo politidistrikts Enhet Øst sier at de har kjempegod erfaring med å samarbeide med Åsted Norge-redaksjonen. Politiinspektør Janne Strømner forteller at politiet i tillegg til å oppklare kriminalitet, har god erfaring med å advare innbyggerne mot kriminelle.

Les også: Flere pågripelser i omfattende narkosak i Oslo

Ikke et underholdningsprogram

Selv om programmet utvilsomt er underholdende å se på, understreker Åsted Norge-redaksjonen overfor Politiforum at det ikke er underholdning de driver med.

annonse

– Dette gjør vi for å kunne hjelpe kriminalitetsofre og politiet, slik at sakene kan bli oppklart. Men det er jo ikke tvil om at det er spennende for våre seere å være tett på, som når de ser politiet fremkalle usynlige blodspor, eller når vi er med ut på pågripelser, sier Dreyer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon