Interiør fra Saint-Sulphice i Paris, nå må den restaureres får flere hundre millioner euro etter påsatt brann. Pixabay/Gerhard Bögner
annonse
annonse

I skyggen av terrorangrepet i Christchurch, og overdøvet av bråket rundt de gule vestene, fortsetter angrepene mot franske kirker uten stans.

Bare i løpet av en uke ble et dusin kirker skjendet og vandalisert over hele Frankrike. Det rapporterer Courrier International. En antikristen bølge har rammet den sekulære republikken.

Både kirkens ledelse og politiet hevder å være «forundret» over den negative utviklingen.

annonse

Satt fyr på

Saint-Sulpice er en av de største og viktigste kirkene i Paris. Søndag 10. mars ble den satt fyr på, kort tid etter den faste messen klokken 12. Politiet har konkludert med at brannen var påsatt, og leter nå etter mulige mistenkte.

Det anslås at restaurasjon av kirken vil koste flere hundre millioner euro. Det er altså snakk om skader i milliardklassen.

annonse

Ellers rapporteres det om velkjente metoder som å male kors med ekskrementer, generell hærverk av alter, og tyveri eller ødeleggelse av uerstattelig interiør.

Les også: Frankrike: Stadig flere kirker vandaliseres

Jødiske kirkegårder rammes også

Det har de siste månedene kommet flere rapporter om hærverk og skjending av flere jødiske kirkegårder. Gravstener veltes og hakekors males på minnesmerker.

Det katolske hierarkiet holder en lav profil når det gjelder disse antikristne hendelsene, og håper politiet kan løse problemet og beskytte kirkene.

I disse dager, når fokuset er på antimuslimske holdninger etter terroren i Christchurch, er det verdt å merke seg statistikken for skjending av religiøse steder i Frankrike. Rapporter indikerer at 80 prosent av episodene med vandalisering rettes mot kristne gudshus.

I 2018 registrerte det franske innenriksdepartementet alle angrep på gudshus i Frankrike. Omtrent to kirker angripes hver eneste dag. I alt ble det registrert 1063 angrep mot kristne må, samt 541 antisemittiske angrep.

Kun 100 angrep defineres som antimuslimske.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon