Haugesund 20120224. Politiet gjennomfører en ransaking i SOS Rasisme sine lokaler i Haugesund fredag formiddag, på jakt etter dokumentasjon på medlemsjuks. Kjell Gunnar Larsen forlater lokalene til SOS-Rasisme. I bakgrunnen bærer politiet ut esker med dokumenter. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
annonse
annonse

Han ble dømt for å ha svindlet statskassa for SOS Rasisme. Nå er han sentral i organisasjonen «Antirasistisk Front», som har politianmeldt Resett.

En relativt ny antirasistisk organisasjon anmeldte tirsdag Resett for å ha godkjent en kommentar, der New Zealand-terroristen ble omtalt som «motstandshelt».

Resett kan nå avsløre at bedrageridømte Kjell Gunnar Larsen, tidligere kasserer i nå nedlagte SOS Rasisme, har en rolle i organisasjonen som kaller seg «Antirasistisk Front»

annonse

Det er hans telefonnummer som er oppgitt som kontaktinformasjon for organisasjonen, selv om han ikke figurerer på listen over nøkkelpersoner i Brønnøysundregistrene.

I sosiale medier deler også Kjell Gunnar Larsen saker fra Antirasistisk Front. Han er selv bosatt i Haugesund.

Arrestert

annonse

Han ble i april 2014 arrestert av politiet, siktet for bedrageri på vegne av SOS Rasisme av over 15 millioner kroner, samt hvitvasking, boforringelse og bounndragelse i forbindelse med konkursen i SOS Rasisme. I september 2015 ble han også tiltalt for grovt bedrageri og grovt økonomisk utroskap.

Larsen ble i november 2016 idømt to års fengselsstraff, hvorav ett år og seks måneder ble gjort betinget, sammen med flere andre sentrale personer i SOS Rasisme. Han og flere andre anket, men disse ankene førte ikke frem.

Les også: Tjen Folket: sympatisørene som antirasistene helst vil holde skjult

Nøkkelperson

Larsen var i sin tid en nøkkelperson da flere AKP-ere tok over makten over SOS Rasisme på 90-tallet. Han sto også sentralt i en konflikt da han i 1997 ble uenig med AKP-ledelsen om hvordan SOS Rasisme skulle drives, noe som førte til at han og flere andre ble ekskludert fra partiet, men beholdt kontrollen over den antirasistiske organisasjonen.

Han ble med i Tjen Folket, en liten maoistisk gruppe som vokste seg større etter sammenslåingen mellom AKP og RV i det nye partiet Rødt. Etter det Resett forstår er ikke Larsen lenger med i Tjen Folket. Vi kommer tilbake med en større sak om dette tirsdag.

Resett har kontaktet Kjell Gunnar Larsen for en kommentar. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Kjell Gunnar Larsen har bedt om at følgende blir lagt til artikkelen:
  1. Mitt telefon nummer er ikke brukt av Antirasistisk Front.
  2. Jeg er ikke blitt kontaktet av skribenten som har laget dette.
  3. Skribenten har heller ikke fått med seg at jeg i hovedsak ble frikjent. Jeg ble frikjent på 20 av 26 tiltalepunkter og 86% av bedrageri tiltalen.
  4. Det som er sant er at jeg har delt ting fra Antirasistisk Front på Facebook.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon