Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

I 1993 overtok en gruppe AKP-medlemmer med Kjell Gunnar Larsen som den mest sentrale de viktigste vervene i organisasjonen SOS Rasisme. SOS Rasisme var de første årene fra 1985 underlagt Antirasistisk Senter. Som følge av en konflikt i AKP i 1997 ble sentrale personer i SOS Rasisme ekskludert og dannet da sin egen politiske gruppering. Denne fikk navnet Tjen Folket.

Tjen Folket omtalte SOS Rasisme som sin «front». De formelle båndene til Antirasistisk Senter ble brutt. Tjen Folket bekjemper demokrati og ytringsfrihet, de boikotter valg og jobber for væpna revolusjon.

Tjen Folket trener kampsport, påskuddet er selvforsvar. Deres taktikk er konfrontasjon, slik som på Tøyen. Helt uten forvarsel kommer en maskert mann bakfra og slår. De har gjort det før.

Tjen Folket sto bak svindelen i SOS Rasisme

Kommunistgruppen Tjen Folket ble etablert av Kjell Gunnar Larsen da han ble ekskludert fra AKP i 1997. De levde godt på millionene fra SOS Rasisme, og brukte den som en «frontorganisasjon» for å fylle lommene og verve nye medlemmer. Det var gode penger i antirasisme, det var bare å rope «rasist» så fikk de overskrifter i gammelmedia.

De sto på gata og ville at folk skulle signere på et opprop mot rasisme, men det var egentlig et verveskjema, slik ble SOS Rasisme en av Norges største ungdomsorganisasjoner med over 40 000 medlemmer. Dette gav mange millioner i kassa, penger som var øremerket til barne og ungdomsarbeid i lokalmiljøet. Men Tjen Folket etablerte i stedet et aksjeselskap og begynte å investere i eiendom.

Men så ble svindelen avslørt, og da begynte nedturen.

I håp om å skaffe seg mer penger etablerte Tjen Folket «Nye Sos rasisme», men det ble ingen suksess. Så kom uenigheten innad og dernest splittelsen, det endte i et overfall på Deichmanske bibliotek i Oslo, der ble blant annet den maskerte voldsutøveren fra Tøyen arrestert.

Rettssak og konkurs

Landsforbundet for barne og ungdomsorganisasjoner (LNU) gikk til søksmål mot SOS Rasisme og ville ha igjen 9,7 millioner. De vant, SOS Rasisme anket, men de hadde ikke penger til advokat og dommen ble stående. Så kom straffesaken, der ledelsen ble dømt, men det hadde gått 7 år så de fikk lave straffer. Utbryterne vitnet imot, dette resulterte i at den maskerte voldsutøveren fra Tøyen angrep vitnet.

Kenneth Fuglemsmo kuppet Tjen Folket og Kjell Gunnar Larsen ble kastet ut.

Kenneth Fuglemsmo har omgjort Tjen Folkets strategi til konfrontasjon. Sist de gikk til organisert konfrontasjon var under Arendalsuka. Der ble blant annet Fuglemsmo arrestert.

De trener kampsport og møter opp maskerte.

Tjen Folket er synlige på markeringer og demonstrasjoner, de kaller seg «rød blokk», de vifter med store flagg, bruker fyrverkeri og trommer.

Tjen Folket tilhører den ytterste venstresiden i norsk politikk. De står opp mot «muslimhat» og kjemper mot de samme «fiendene» som Antirasistisk Senter, partiet Rødt, SV og MDG. Pluss en rekke andre NGOer. Og de kjemper den kampen med vold. 

«Voldsvenstre» er ikke en myte, det er faktum. Tjen Folket skriver navnet sitt på Oslos vegger med sprayboks. Det var Antirasistisk Senter som opprettet SOS Rasisme, Tjen Folket overtok. I dag kjemper Antirasistisk Senter og Tjen Folket med ulike metoder for samme sak, og de sees ofte i de samme demonstrasjoner. Nå seneste på Tøyen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]