Pia Marie Roll. Skjermbilde NRK.
annonse
annonse

Black Box-regissør Pia Maria Roll gikk hardt ut mot NRK i programmet Debatten for halvannen uke siden. Hun mente de hadde kjøpt kritikernes argumentasjon med hud og hår. Nå raser hun igjen mot rikskringkasteren og mener de driver «Resett-aktig» journalistikk.

Foranledningen er tildeling av kunstnerstipend til Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban, som står bak det omstridte teaterstykket «Ways of Seeing».

– Jeg er fortvilet og skremt over at Christian Tybring-Gjedde og hans maktapparat nok en gang får bestemme narrativet for denne historien, kommenterer Pia Maria Roll til Dagsavisen.

annonse

Tybring-Gjedde var en av dem som fikk huset sitt filmet og fremvist. Han ble påstått å være del av et «rasistisk maktnettverk» i Norge. Også undertegnede skulle være del av dette nettverket sammen med andre nåværende og tidligere Resett-aksjonærer.

Les også: Får 2,7 millioner i kunststipend fra norske skattebetalere. Send dem heller på sosialkontoret

Til NRK uttalte Tybring-Gjedde om stipendtildelingen: «Ingen burde få offentlig støtte for å spre hat, intoleranse og konspirasjonsteorier. Ei heller de som skjuler budskapet gjennom kulturuttrykk».

Dette reagerer Roll sterkt på og hevder hun og de andre er «respekterte kunstnere».

annonse

– Som respekterte kunstnere, som har jobbet i årevis for lite og ingen lønn, får vi stipend på 270.000 i året, og så skal det rammes inn som at vi er kriminelle?

Resett-aktig

– Vi gledet oss over å ha fått kunstnerstipend helt til vi så hvordan saken ble fremstilt på NRK.no. Vi som har laget «Ways of Seeing», har gjennom fire måneder blitt utsatt for en svært alvorlig forbrytelse, og nå fremstilles det igjen som at det vi som har gjort noe som uetisk, og vi må svare for oss. Slik er dette presentert av den nå Resett-aktige dekningen på NRK. Jeg har ikke ord for hvor opprørt jeg er, sier Pia Maria Roll til Dagsavisen.

Hun sier avslutningsvis at den eneste grunn til at hun ikke nå trekker for gardinene og stenger seg inne, er av solidaritet til kunstnerne som kommer etter henne.

– Det er på denne måten samfunnet blir mer autoritært. Ser ikke det norske pressekorpset det? spør hun fortvilet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon