Finansminister Siv Jensen etter fremleggelsen av neste års statsbudsjett tidligere i oktober. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Vararepresentant for SV på Stortinger Marian A. Hussein holdt tale på SVs landsmøte.

– Siv Jensen brukte all sin tid på å mistenkeliggjøre minoriteter og innvandrerbefolkningen da hun la fram ulikhetsmeldingen, sa hun ifølge Vårt Land.

Siv Jensen hevder at innvandring er hovedgrunnen til økt fattigdom i Norge, og er årsaken til veksten i barnefattigdom. Noe som kom frem i den nylige stortingsmeldingen om ulikhet.

annonse

Men Marian A. Hussein sa i talen at Siv Jensen skaper rasisme.

– Rasismen i alle dens former skaper mistillit mellom mennesker og legitimerer skjev fordeling av makt og ressurser.

Siv Jensen kjenner seg ikke igjen i Marian A. Husseins kritikk.

Les også: Jensen fastholder at innvandring bidrar til økte forskjeller

annonse

– Det er ikke rasisme å påpeke utfordringene vi har med innvandring og integrering i Norge. Hvis vi skal klare å løse problemene så må man tørre å snakke om dem, ikke stikke hodet i sanden. Nettopp den naive tilnærmingen som SV har stått for gjør at vi har store utfordringer med innvandring og integrering.

Tallene viser en tydelig kobling mellom innvandring og ulikhet, mener Jensen.

– Innvandring er en av de viktigste årsakene til at ulikheten har økt gradvis de siste 30 årene. Økningen i barnefattigdom fra 2006 til 2016 består nesten utelukkende av barn med to innvandrerforeldre. Vårt svar på økende ulikhet handler om å sette folk i stand til å bidra og ta vare på seg selv, skriver Siv Jensen i en e-post til Vårt Land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon