Finansminister Siv Jensen etter fremleggelsen av neste års statsbudsjett tidligere i oktober. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Vararepresentant for SV på Stortinger Marian A. Hussein holdt tale på SVs landsmøte.

annonse

– Siv Jensen brukte all sin tid på å mistenkeliggjøre minoriteter og innvandrerbefolkningen da hun la fram ulikhetsmeldingen, sa hun ifølge Vårt Land.

annonse

Siv Jensen hevder at innvandring er hovedgrunnen til økt fattigdom i Norge, og er årsaken til veksten i barnefattigdom. Noe som kom frem i den nylige stortingsmeldingen om ulikhet.

Men Marian A. Hussein sa i talen at Siv Jensen skaper rasisme.

– Rasismen i alle dens former skaper mistillit mellom mennesker og legitimerer skjev fordeling av makt og ressurser.

annonse
annonse

Siv Jensen kjenner seg ikke igjen i Marian A. Husseins kritikk.

Les også: Jensen fastholder at innvandring bidrar til økte forskjeller

– Det er ikke rasisme å påpeke utfordringene vi har med innvandring og integrering i Norge. Hvis vi skal klare å løse problemene så må man tørre å snakke om dem, ikke stikke hodet i sanden. Nettopp den naive tilnærmingen som SV har stått for gjør at vi har store utfordringer med innvandring og integrering.

Tallene viser en tydelig kobling mellom innvandring og ulikhet, mener Jensen.

– Innvandring er en av de viktigste årsakene til at ulikheten har økt gradvis de siste 30 årene. Økningen i barnefattigdom fra 2006 til 2016 består nesten utelukkende av barn med to innvandrerforeldre. Vårt svar på økende ulikhet handler om å sette folk i stand til å bidra og ta vare på seg selv, skriver Siv Jensen i en e-post til Vårt Land.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.