Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Adel Hana, File)

Andrea Kiewel er en av Tyskland mest kjente TV-personligheter. Hun jobber i den statlige TV-kanalen ARD. Tilfeldigvis var hun i Israel og under de siste ukenes hendelser, og ble rasende på sin egen kringkaster da hun så hvordan de refererte.

annonse

I en artikkel går hun ut mot Midt Østen-dekningen til «Tagesschau», skriver Bild Zeitung. Meldingen fra tirsdag i forrige uke fortalte om et storangrep fra den israelske hæren mot Gazastripen.

«Kjære kolleger i ARD, dere har feil! Jeg var der da rakettene fra Gaza startet», skriver Kiewel. «Du trenger ikke å like Israel. Men hvis du er journalist, må du fortelle sannheten.»

Kronologisk rekkefølge

«Dersom en melding fra ARD ‘Tagesschau’ begynner med «etter tunge angrep fra den israelske hæren», gir denne meldingen inntrykk av at Israel startet med rakettene. Israel er aggressoren. Det er galt. Jeg var der», skriver hun.

Fra hennes journalistkolleger forventer hun «sannferdig reportasjer om politiske hendelser».  «Og dette inkluderer også at man overholder den kronologiske rekkefølge av hendelser (…) man må vær så snill å holde seg til fakta: Gaza handler, Israel reagerer», skriver hun ifølge Bild.

Les også: Israel letter på restriksjoner mot fiskere fra Gazastripen

I nesten to uker sendte terrororganisasjonen Hamas raketter inn i Israel. For Andrea Kiewel var det første gang hun opplevde en rakettalarm i Tel Aviv. Hun stod i dusjen mandag da sirenen hylte, skriver hun. Samme dag ble syv mennesker, inkludert barn, skadet da en rakett rammet et hus nord for Tel Aviv.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.