annonse
annonse

Sterke ord blir brukt mot NRK på kanalens Facebook-side, som følge av den nye lisensavtalen.

Dagens kringkastingsavgift blir erstattet med en ny finansieringsordning fra nyttår, meldte regjeringen i forrige uke.

NRK-lisensen skal heretter betales over skatteseddelen, med tvang, etter inntekt.

annonse

1700 kroner årlig blir maksgrensen, men det kan også bli dyrere enn den nåværende NRK-lisensen, for enkelte familier med høy inntekt.

Flere lisensbetalere føler seg lurt av den nye ordningen.

– Lisensen var litt over kr. 3.000,- per husstand og skatten blir 1.700,- per person… Altså blir det ikke billigere for vanlig familie. I tillegg vi som ikke eier TV og følger ikke med propaganda fra NRK blir nødt å betale for det også, skriver en sint lisensbetaler på Facebook-siden til NRK.

 

NRK-sjefen er fornøyd

Kulturminister Trine Skei Grande er hovedarkitekten bak den nye tvangslisensen.

Hun rettferdiggjør økningen i et intervju med Dagens Næringsliv, og peker på at sosialklienter nå kan bruke NRK med god samvittighet for en billig penge.

– Dette blir litt dyrere for de som har mange store lønninger i samme husstand. Minstepensjonister, sosialklienter og klienter kan med god samvittighet bruke NRK og betale 200 kr i året. Og vi slipper den irriterende giroen når vi skal betale ferie og kjøpe julegaver, sier Trine Skei Grande.

annonse

Også NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er strålende fornøyd.

– Lisensordningen er gått ut på dato. Etter flere år med politiske løfter om å avskaffe ordningen, merker vi at innkrevingen av lisensen er blitt mer sårbar. I det nye forslaget blir det langsiktige og stabile tatt godt vare på, uttalte kringkastingssjefen i en pressemelding.

Les også: NRK er en «drittkringkaster»

– Brenn i helvete

En del av de som betaler lønna til Eriksen er langt ifra fornøyde. Flere er rasende og viser sin misnøye på NRKs Facebook-side.

Da en person ba NRK «dra til helvete» i en kommentar, gjorde statskanalen narr av mannen.

– Oi. Rekk opp hånda om man har stått opp på feil fot i dag, fikk lisensbetaleren slengt tilbake.

– NRK: Kanksje ikke det lureste og slenge dritt til de som blir ranet av dere, kan være noen plutselig tar igjen, svarte en person.

Men mannen er ikke alene om å være skuffet.

Det er kommet inn flere hundre kommentarer under NRKs sak om tvangslisens og de aller fleste er negative.

– Dette er faen meg ikke akseptabelt. Nå kan du faen meg ikke velg vekk dritten, bare bøye seg ned og få den smelt opp i ræva. Har man ikke bil skal man da betale veiavgift ??? Nei nå er faen meg nok NOK, raser en person.

– Tragisk for oss som aldri ser på eller benytter NRK. Det er faktisk ikke under noen omstendighet mulig å rettferdiggjøre denne tvangsavgiften, mener en annen.

Dagens lisensordning vil avvikles 1. januar 2020.

Hva mener du om den nye lisensordningen? Skriv din mening i kommentarfeltet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon