annonse
annonse

Studenter ved Hofstra University, som ligger på Long Island utenfor New York, krever at skolen fjerner en statue av Thomas Jefferson.

Studentene mener at en institusjon som er stolt av å stå for «mangfold og inkludering» ikke kan tolerere en statue av hovedforfatteren bak uavhengighetserklæringen, og USAs tredje president. Det rapporterer Breitbart.

I forbindelse med at aktivistgruppen Jefferson has gotta go feiret sitt ett års jubileum nylig, uttalte en av studentene:

annonse

– Vi føler liksom, i tillegg til å være slaveeier, og et seksuelt rovdyr, og du vet, forferdelig, så er statuen uunngåelig (…) den hører ikke hjemme på campus, det er ingen grunn, liksom, til å udødeliggjøre folk som brutaliserte så mange av nasjonens innbyggere.

«Symboliserer slaveri»

Med «uunngåelig» mener studenten antageligvis at statuen av Jefferson, som tidligere har blitt utsatt for hærverk,  er plassert rett foran universitetets studentsenter, noe som frustrerer mange av aktivistene. Særlig er det skremmende at mange studenter og besøkende familiemedlemmer «tar bilder og deler klemmer og smil» med statuen i bakgrunnen.

Ifølge studentene symboliserer Jefferson «slaveri, voldtekt og anti-svart rasisme, og bidro til å konstruere den institusjonaliserte rasismen og rettferdiggjorde undertrykkelsen av svarte mennesker i USA».

annonse

Les også: Den gode rasismen møter motbør – asiatiske studenter saksøker Yale og Harvard

Kursing i politisk korrekthet

I tillegg til kravet om at Jefferson-statuen skal fjernes, har studentene også fremmet krav om at alle ansatte må gjennomgå et kurs for å lære å opptre mer politisk korrekt. Flere studenter vitner om professorer som har kommet med det de anser for å være uakseptable uttalelser. Et eksempel er professoren som skrev på Facebook at «det er bortkastede ressurser å ansette en person som har ansvaret for mangfold og inkludering».

Ledelsen sier nei

Universitetets ledelse avviser studentenes krav. Hofstras president Stuart Rabinowitz uttaler:

annonse

– Thomas Jefferson formulerte de beste av våre idealer i uavhengighetserklæringen, og var en forkjemper for frihet i sitt bidrag til å skape en ny nasjon: USA (…) Vi feirer våre grunnlovsfedre, selv om de som alle andre hadde menneskelige svakheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon