Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen, og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix
annonse

Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet.

annonse

Sørkoreanske operatører skulle etter planen slå på nettverket fredag, men valgte å starte opp to dager tidligere for å komme amerikanerne i forkjøpet. Nettet ble slått på sent onsdag kveld, flere timer før amerikanske Verizon slo på sitt 5G-nett i enkelte områder i Minneapolis og Chicago.

annonse

Det er imidlertid kun heldige utvalgte som foreløpig kan benytte seg av 5G-nettet i Sør-Korea. Promotører, som kunstløpstjernen Yuna Kim, kan nå nyte det superraske nettet, mens den gjengse sørkoreaner må vente til fredag.

Også Kina og Japan har vært med i kappløpet om å bli første land som tilbyr 5G, men måtte se seg slått av sørkoreanerne.

annonse
annonse

Ifølge mobiloperatører kan data lastes ned 20 ganger på 5G-nettet enn på 4G.

Les også: Hvorfor må jeg betale «NRK-lisens» bare fordi jeg har Internett?

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.