Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen, og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix

Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet.

annonse

Sørkoreanske operatører skulle etter planen slå på nettverket fredag, men valgte å starte opp to dager tidligere for å komme amerikanerne i forkjøpet. Nettet ble slått på sent onsdag kveld, flere timer før amerikanske Verizon slo på sitt 5G-nett i enkelte områder i Minneapolis og Chicago.

annonse
annonse

Det er imidlertid kun heldige utvalgte som foreløpig kan benytte seg av 5G-nettet i Sør-Korea. Promotører, som kunstløpstjernen Yuna Kim, kan nå nyte det superraske nettet, mens den gjengse sørkoreaner må vente til fredag.

Også Kina og Japan har vært med i kappløpet om å bli første land som tilbyr 5G, men måtte se seg slått av sørkoreanerne.

Ifølge mobiloperatører kan data lastes ned 20 ganger på 5G-nettet enn på 4G.

Les også: Hvorfor må jeg betale «NRK-lisens» bare fordi jeg har Internett?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.