Foto: Bruce Adams/ANL/REX
annonse
annonse

Den dramatiske omveltningen av svensk demografi fortsetter i rasende fart. Nå har snart en tredel av landets befolkning innvandrerbakgrunn. 

Det fremgår av statistikk fra Statistiska centralbyrån (SCB) at nesten tre millioner innbyggere i Sverige, eller omlag 29 prosent av befolkningen, hadde utenlandsk bakgrunn i slutten av 2018. Samtidig blir det stadig færre med svensk bakgrunn.

Sosionom og journalist Gunnar Sandelin har gjort relevante beregninger på SCBs materiale, som han har publisert på sin blogg. Siden årtusenskiftet har andelen av befolkningen med innvandrerbakgrunn økt med hele 1,4 millioner. I løpet av samme periode er det blitt 24 000 færre med svensk bakgrunn. Dette tallet har Sandelin kommet frem til ved å dele gruppen som har en innvandrerforelder og en svensk forelder likt mellom kategoriene utenlandsk og svensk bakgrunn.

annonse

Les også: Svensk politi: Kriminaliteten i Sverige er som hentet fra en krigssone

Høy muslimsk innvandring

Det er er den enorme innvandringen til Sverige som er årsaken til den kraftige forskyvningen. Under de seneste 20 årene er det blitt bevilget to millioner oppholdstillatelser, hvorav de fleste er permanente. Av de asylsøkerne som er kommet de siste årene, er de fleste fra Syria, Afghanistan, Irak, Iran, Eritrea og Somalia. 60 prosent er menn.

annonse

Sandelin mener at en god debatt om disse spørsmålene er forhindret av etablissementets «godhetsreligiøse tro».

– Selvsagt forventer jeg meg derfor ikke at gammelmedia tar opp det jeg har skrevet, selv om det en gang har hendt at en enslig lokalavis har tatt inntrykk. Å allsidig belyse hva denne store demografiske forandring betyr for landets fremtid, ligger ikke i medias interesse. En sånn diskusjon vil de ikke vite av i vårt verdigrunnlagsdemokratur, skriver Sandelin. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon