Lege og skribent Mohammad Usman Rana. Foto fra twitter.
annonse

I et innlegg i Aftenposten skriver lege og skribent Mohammad Usman Rana at muslimer har tatt et oppgjør med egne konspirasjonsteorier om Vesten, men han mener en «lignende introspektiv samtale på ytre høyre av det politiske spektrum i Vesten» ikke har funnet sted.

annonse
annonse

Han mener antimuslimsk terrorisme, som den i New Zealand nylig, ikke har oppstått i et vakuum. De er ikke adskilte enkelthendelser, men «voldelige uttrykk for en verdensomspennende antimuslimsk bevegelse som ser på islam og muslimer som en eksistensiell trussel mot Vesten.»

annonse

– I denne bevegelsen inngår ingredienser som antimuslimsk litteratur, digital radikalisering, omreisende inspiratorer og rike økonomiske støttespillere. En sentral forestilling i denne bevegelsen er konspirasjonsteorien om at muslimer er femtekolonister i Vesten med mål om gradvis å overta styringen av Europa og USA, med gradvis islamisering under dekke av religionsfrihet og demokrati, skriver han.

Les også: Ekstremisme, økt radikalisering og splittelse er alles ansvar

annonse
annonse

Rana mener finansminister Siv Jensens begrep om «snikislamisering» er et nøkkelord for å forstå denne forestillingen, som han knytter til «Eurabia-teorien».

– Her i Norge er den ledende eksponenten for Eurabia-teorien, bloggen Human Rights Service med aktivisten Hege Storhaug i spissen, til og med statsstøttet. Andre fremstående Eurabia-teoretikere i Vesten med bred appell er Michel Houellebecq og Douglas Murray, skriver Rana.

Han oppfordrer avslutningsvis Siv Jensen til å foreslå at statsstøtten til HRS må opphøre.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.