Lege og skribent Mohammad Usman Rana. Foto fra twitter.
annonse
annonse

I et innlegg i Aftenposten skriver lege og skribent Mohammad Usman Rana at muslimer har tatt et oppgjør med egne konspirasjonsteorier om Vesten, men han mener en «lignende introspektiv samtale på ytre høyre av det politiske spektrum i Vesten» ikke har funnet sted.

Han mener antimuslimsk terrorisme, som den i New Zealand nylig, ikke har oppstått i et vakuum. De er ikke adskilte enkelthendelser, men «voldelige uttrykk for en verdensomspennende antimuslimsk bevegelse som ser på islam og muslimer som en eksistensiell trussel mot Vesten.»

– I denne bevegelsen inngår ingredienser som antimuslimsk litteratur, digital radikalisering, omreisende inspiratorer og rike økonomiske støttespillere. En sentral forestilling i denne bevegelsen er konspirasjonsteorien om at muslimer er femtekolonister i Vesten med mål om gradvis å overta styringen av Europa og USA, med gradvis islamisering under dekke av religionsfrihet og demokrati, skriver han.

annonse

Les også: Ekstremisme, økt radikalisering og splittelse er alles ansvar

Rana mener finansminister Siv Jensens begrep om «snikislamisering» er et nøkkelord for å forstå denne forestillingen, som han knytter til «Eurabia-teorien».

– Her i Norge er den ledende eksponenten for Eurabia-teorien, bloggen Human Rights Service med aktivisten Hege Storhaug i spissen, til og med statsstøttet. Andre fremstående Eurabia-teoretikere i Vesten med bred appell er Michel Houellebecq og Douglas Murray, skriver Rana.

annonse

Han oppfordrer avslutningsvis Siv Jensen til å foreslå at statsstøtten til HRS må opphøre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon