Lege og skribent Mohammad Usman Rana. Foto fra twitter.

I et innlegg i Aftenposten skriver lege og skribent Mohammad Usman Rana at muslimer har tatt et oppgjør med egne konspirasjonsteorier om Vesten, men han mener en «lignende introspektiv samtale på ytre høyre av det politiske spektrum i Vesten» ikke har funnet sted.

annonse

Han mener antimuslimsk terrorisme, som den i New Zealand nylig, ikke har oppstått i et vakuum. De er ikke adskilte enkelthendelser, men «voldelige uttrykk for en verdensomspennende antimuslimsk bevegelse som ser på islam og muslimer som en eksistensiell trussel mot Vesten.»

– I denne bevegelsen inngår ingredienser som antimuslimsk litteratur, digital radikalisering, omreisende inspiratorer og rike økonomiske støttespillere. En sentral forestilling i denne bevegelsen er konspirasjonsteorien om at muslimer er femtekolonister i Vesten med mål om gradvis å overta styringen av Europa og USA, med gradvis islamisering under dekke av religionsfrihet og demokrati, skriver han.

Les også: Ekstremisme, økt radikalisering og splittelse er alles ansvar

Rana mener finansminister Siv Jensens begrep om «snikislamisering» er et nøkkelord for å forstå denne forestillingen, som han knytter til «Eurabia-teorien».

– Her i Norge er den ledende eksponenten for Eurabia-teorien, bloggen Human Rights Service med aktivisten Hege Storhaug i spissen, til og med statsstøttet. Andre fremstående Eurabia-teoretikere i Vesten med bred appell er Michel Houellebecq og Douglas Murray, skriver Rana.

Han oppfordrer avslutningsvis Siv Jensen til å foreslå at statsstøtten til HRS må opphøre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.