annonse
annonse

Lisensbetalere er rasende på NRK etter at statskanalens ansatte tok taxi i stedet for offentlig transport.

NRKs hovedkontor på Marienlyst ligger kun 5 minutters gange fra offentlig transport i form av buss og t-bane. Likevel brukte NRK-ansatte taxi for over en halv million kroner på ett år ifølge Nettavisen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som har en årslønn på 3 millioner kroner, var flittig bruker av taxi-kortet til NRK.

annonse

Totalt leverte han taxiregninger for 37.576 kroner.

Les også: Hvem har bestemt at Thor Gjermund Eriksen skal få 3 millioner i lønn?

Nyheten har gjort norske skattebetalere sinte.

– Det er vel dette vi kaller for koruppsjon av de ansatte i NRK der lisenspengene våre går til taxi for de ansatte i NRK, det er vel betimelig med tilbakeføring av disse lisenspengene.

– Det er jo skremmende at vi har folk i ledelse som er så lite ansvarsbevisste at sånt kan foregå. Dette er en skam for NRK, men ikke engang den høyeste lederen gidder å bry seg.

– Ærlig talt, nå bør disse lederne få litt skammevett. Er det helt tomt hos dem, og føler de intet ansvar overfor stat og skattepengene i Norge, skrives det på Facebook.

annonse

– Offentlig svindel

Ifølge Googles kartsystem ligger NRK Marienlyst kun et par minutters gange fra nærmeste buss og t-banestasjon. Men det har ikke hindret NRKs ansatte fra å velge bort taxi.

Mange ønsker svar på hvorfor ansatte i statskanalen ikke benytter seg av offentlig transport.

– Kan de ikke ta kollektivt som annet folk? Dette er det vi som må betale for.

– Dette er offentlig svindel. En mentalitet som stinker, dette raddisreiret bør legges ned pronto, skrives det på Facebook.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon