annonse
annonse

Lisensbetalere er rasende på NRK etter at statskanalens ansatte tok taxi i stedet for offentlig transport.

NRKs hovedkontor på Marienlyst ligger kun 5 minutters gange fra offentlig transport i form av buss og t-bane. Likevel brukte NRK-ansatte taxi for over en halv million kroner på ett år ifølge Nettavisen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som har en årslønn på 3 millioner kroner, var flittig bruker av taxi-kortet til NRK.

annonse

Totalt leverte han taxiregninger for 37.576 kroner.

Les også: Hvem har bestemt at Thor Gjermund Eriksen skal få 3 millioner i lønn?

Nyheten har gjort norske skattebetalere sinte.

– Det er vel dette vi kaller for koruppsjon av de ansatte i NRK der lisenspengene våre går til taxi for de ansatte i NRK, det er vel betimelig med tilbakeføring av disse lisenspengene.

annonse

– Det er jo skremmende at vi har folk i ledelse som er så lite ansvarsbevisste at sånt kan foregå. Dette er en skam for NRK, men ikke engang den høyeste lederen gidder å bry seg.

– Ærlig talt, nå bør disse lederne få litt skammevett. Er det helt tomt hos dem, og føler de intet ansvar overfor stat og skattepengene i Norge, skrives det på Facebook.

– Offentlig svindel

Ifølge Googles kartsystem ligger NRK Marienlyst kun et par minutters gange fra nærmeste buss og t-banestasjon. Men det har ikke hindret NRKs ansatte fra å velge bort taxi.

annonse

Mange ønsker svar på hvorfor ansatte i statskanalen ikke benytter seg av offentlig transport.

– Kan de ikke ta kollektivt som annet folk? Dette er det vi som må betale for.

– Dette er offentlig svindel. En mentalitet som stinker, dette raddisreiret bør legges ned pronto, skrives det på Facebook.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon