Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), mottar støttemeldinger etter å ha refset politiets håndtering av voldelige skoleelever.

– Nok en gang har politiet twitra om hendelser på skoler der det er snakk om små barn i krise. De bruker ord som «gjerningsperson» og «mistenkte», og sender av gårde uniformert og bevæpnet politi – noe som selvfølgelig skremmer vannet av både unger, foreldre og ansatte, skrev hun på Facebook.

Thorkildsen sikter til en nylig Twitter-melding fra Oslopolitiet, som beskrev en situasjon ved en skole i Oslo, der de måtte rykke ut fordi en elev hadde truet andre elever med kniv.

annonse

Byråden hevder politiet gjør barna som bærer kniv livredde med sin fremtreden, og legger til at hun vil irettesette politiet for deres Twitter-vaner.

– Jeg kommer til å ta opp politiets twitring og utrykninger med politiledelsen. Politiet skal skape trygghet, ikke motsatt. Vi må klare å utvikle fornuftige måter å samarbeide på, som gjenoppretter tilliten i befolkninga.

Les også: Tidligere skoledirektør i Oslo hardt ut mot Thorkildsen

annonse

– Rasister

I kommentarfeltet mottar Thorkildsen støttemeldinger.

En kvinne hevder at hun har opplevd lignende episoder på andre skoler i Oslo, og påstår problemet ligger hos rasistiske foreldre som ringer politiet.

– Har selv opplevd i arbeid med ungdom på Forandringshuset Grønland at politiet kom på døra for «den minste ting» og gjerne med pressen på slep. At rasistiske godt voksne folk ringte politiet, overdrev og anklaget ungdommen så det ble store stormer ut av småtter, hevder kvinnen.

– Jeg er så enig, Inga Marte. Dette er barn som har det fryktelig vondt, vi skal ikke gjøre vondt verre, skriver en annen.

annonse

Ifølge Resetts kilder i politiet har det vært en markant økning av vold hos barn og unge i Osloskolen. Ved et tilfelle skal flere skoleelever ha spyttet på utkalte politibetjenter.

I kommentarfeltet under Thorkildsens innlegg er det imidlertid politiet som får skylda for at barna vokser opp til å bli kriminelle.

– Enig Inga Marte. Det er forskjell på barn og voksne. Historien er full nok av eksempler på at myndighets- og maktpersoner har oppdratt våre unge lovende til hardbarka kriminelle, snarere enn å skape trygghet og trivsel og lykkelige samfunnsborgere.

– Tåpelige bortforklaringer

SV-politikerens uttalelser har fått Christian Tybring-Gjedde (Frp) til å reagere. Han mener byrådslederen er komplett udugelig.

annonse

– Mens utviklingen i Oslo-skolen går fra vondt til verre sitter den øverst politisk ansvarlige for Osloskolene, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen fra SV på sitt kontor og hevder at politiets innsats gjør barn og foreldre redde! En skammens beskyldning. Uttalelsene viser at Thorkildsen har mistet all bakkekontakt og at hun er komplett udugelig i jobben, skriver han på Facebook.

Hans partikollega Jon Engen-Helgheim er enig.

– Vi er i ferd med å svikte ofrene, ved å la kriminelle gjenger trakassere, rane og ødelegge livene deres, uten konsekvenser. Nå må vi begynne å ta ofrene på alvor, slå knallhardt ned på ungdomskriminalitet, slutte med tåpelig bortforklaringer og ignorere føleriet til Inga Marte Torkildsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon