Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En betjent i Oslo-politiet er sterkt kritisk til skolebyråd Inga Marte Thorkildsens (SV) utspill om ordensmaktens fremtreden ved skoler i hovedstaden.

For kort tid siden rapporterte Resett at Inga Marte Thorkildsen, som er byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, gikk hardt ut og kritiserte politiet i byen for «fremferd» som angivelig forårsaker at «ting kommer ut av kontroll».

Dette har vekket sterke reaksjoner i kommentarfeltene og i sosiale medier. Også politifolk reagerer. En betjent i Oslo politidistrikt sier til Resett at dette dreier seg om bortforklaringer. Resett kjenner betjentens identitet. 

annonse

– Nok en gang er det gjerningspersonene som har det vondt, og ikke har noe skyld. Bortforklaringene fortsetter. De vet godt hva de driver med. Her er det politiet som skal klandres, slår vedkommende fast.

Les også: Etniske norske barn jaktes på av innvandrerungdom, og respektløsheten rår

«Udugelighet»

annonse

Betjenten mener at skolebyråden burde sette seg bedre inn i den kriminaliteten Oslo-politiet må hanskes med til daglig.

– Dette vitner om komplett udugelighet. Kanskje Inga Marte Thorkildsen burde løsrive seg fra anklager mot politiet og fiksering ved hatkriminalitet, og lese seg opp om kriminaliteten i Oslo, og hva som foregår i klasserom, skolegårder og rundt i byen. Vi har også et naboland i øst hun kunne besøke, for å finne ut mer om konsekvensene av egen politikk, som løper løpsk der borte.

Trangboddhet

Politibetjenten mener man ikke kan være overrasket over de sosioøkonomiske forholdene mange innvandrerungdommer lever under.

– Noen har jo snakket mye om hvor synd det er på disse ungdommene, og om trangboddhet. Hva er det man forventer når man tar imot så mange innvandrere fra ulike u-land, at de skal havne i villaer på vestkanten alle sammen?

Les også: Ungdommer i Drammen trues og presses for penger – politiet vil ikke si noe om gjerningsmennenes bakgrunn

Vurderinger 

Politiet vet best selv hvordan de vurderer ulike situasjoner, presiserer betjenten. 

annonse

– Det er de som trekker kniv som skaper frykt. Men vi må ta støyten, fordi i byrådens øyne er det vi som er skurken. Det beste hadde vært om hun hadde overlatt de politifaglige vurderingene til politiet, og i stedet konsentrert seg om politikken. Der er det mye som bør gjøres.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon