Illustrasjonsbilde. Foto av David Rowland/REX (2040153b)
annonse

Den svenske kirken har nylig utgitt en overlevelsesguide for unge queer-kids.
I brosjyren går man langt i beskrivelsene av flere bibelske personer. Det antydes at Josef, ut fra grunntekstenes beskrivelser, bryter normene hva gjelder kjønns-uttrykk, og gikk trolig ikledd en drakt beregnet på en kongsdatter – en prinsessekjole, mon tro?. Det topper seg kanskje når de spør om Jesus var queer.


Ifølge guiden er det en del som kalle Jesus queer fordi han på sitt leve- og handlingssett utfordret og stilte spørsmålstegn ved datidens normer og forestillinger.

Overlevelsesguiden er ment for ungdom som i kristen sammenheng opplever at de må forsvare eller forklare sin hbtq-identitet, eller på den annen side i htbq-sammenheng må forsvare eller forklare sin kristne identitet.

I guiden finner man definisjoner og begrepforklaringer, litt om Bibelen og htbg, samt litt om bibelfortellinger som er viktige for htbq-personer.

annonse

Les også: Fjernet kjønnssegregerte garderober ved bad i Malmø – stirrende menn invaderer kvinnenes områder

Er du en enhjørning?
Om man kjenner man ikke passer inn, er annerledes eller man kjenner seg som både og i en verden som krever at man skal velge. Eller som et mytisk sagndyr som ingen tror finns eller som burde utryddes? I så fall kan man kontakte brosjyrens utgiver, stiftsadjunkt Cecilia Redner.  

Illustrasjonsbilde. AP Foto/Rodrigo Abd, File)

På Vesteräs stifts hjemmeside oppfordres det videre til at stiftets ansatte som arbeider med barn og unge skriver ut brosjyren og legger den ut på strategiske plasser.

Les brosjyren her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.